Tort Cosulet

de Gina_Cristina in Torturi, 10 Mar 2012 | 3291 vizualizari

 

am facut acest tort de 8 Martie pentru doamna invatatoare.copii au fost incantati.

 

INGREDIENTE

  • 4oua
  • 250g zahar pudra
  • 250ml frisca lichida
  • 300g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 100ml rom
  • 100g ciocolata
  • 400g martipan sau pasta de zahar

Pentru crema:

  • 3galbenusuri
  • 200g unt sau margarina
  • 200gzahar pudra
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cosulet:

Bate ouale cu zaharul,adauga frisca batuta,faina si praful de copt.Tapeteaza tava cu ulei si faina si torni compozitia in tava si o lasi la cuptor 45 min.Dupa ce se raceste se taie blatul in trei.


Crema:Freaca galbenusurile cu zahar si tine cateva minute la bain-marin.Freaca untul spuma si incorporeaza galbenusurile racite si vanilia.Insiropeaza cu rom si pune o parte din crema.Acopera cu al doilea blat,insiropeaza si pune a doua parte din crema.Aseaza deasupra capacul.Intoarce tortul cu baza in sus.Da la rece o ora.Se unge deasupra cu aproape toata crema ramasa,pastrand putin pentru decor.Decoreaza cu jumatate din ciocolata topita si da la rece.Se pune intr-un cornet crema ramasa si se orneaza marginile tortului.


Imparte bucata de martipan in 3.Formeaza sul din fiecare si impleteste-le in 3.Cand lantul este gata ,da-i forma de semicerc.Toarna peste ea restul de ciocolata topita si pune-o pe un gratar sa se usuce ,apoi da-o la rece cateva ore si decoreaza cu trandafiri.

 

TIPS-URI

1

tava cu gaura in mijloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cosulet" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MIUTA 1

11.03.2012, 20:58

Foarte frumos

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:06

bun,bun

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 12:20

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Diplomat 200