Tort cu 3 feluri de ciocolata - reteta cu nr. 300!

de deyutzky in Torturi, 30 Mai 2016 | 7937 vizualizari

 

Demult aveam in plan acest tort si acum i-a venit randul. Pentru cei care sunt innebuniti dupa ciocolata, acesta cred ca e desertul ideal. Pot sa spun ca este un tort fin si destul de consistent. Nu se face foarte greu, insa necesita destul de mult timp.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22cm
  • Blat:
  • 85 g unt moale
  • 2 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 65 g faina
  • 65 g zahar brun
  • 65 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata amaruie:
  • 200 g ciocolata amaruie(eu am folosit Schogetten)
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • Crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa rece
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • esenta rom
  • zahar
  • Decor:
  • cacao
  • bomboane de ciocolata
  • ciocolata razuita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 3 feluri de ciocolata - reteta cu nr. 300!:

Blat:


Blatul meu a iesit cam sfaramicios, voi puteti alege o alta varianta de blat de cacao, daca nu, trebuie sa aveti grija cum il manevrati:)) si cum il dezlipiti de hartia de copt.


Va recomand sa folositi si o tava cu inel detasabil.


Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare pana cand obtinem o spuma.


In alt bol mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un alt vas amestecam faina cu cacaua, nuca si praful de copt, iar apoi turnam treptat din acest amestec peste compozitia de unt si mixam pana la incorporare.


Daca vi se pare prea groasa compozitia de faina, adaugati 1-2 linguri din spuma de albusuri pentru a se mixa mai bine.


Adaugam restul de spuma de albusuri in compozitia anterioara si amestecam cu o lingura de lemn pana la incorporarea completa.


Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este gata.

Il lasam la racit si ne apucam de creme.


Crema de ciocolata amaruie:


Toata frisca lichida care trebuie batuta pentru cele 3 creme, adica 450 de ml in total, am mixat-o intr-un bol si am dat-o la frigider. Asta ca sa nu mixati in mai multe boluri sau de mai multe ori. Inainte de a o folosi o impartiti in 3 parti egale.


Amestecam gelatina cu apa si o lasam 10 minute la hidratat.


Intr-un vas punem frisca lichida(150 ml) si dam vasul pe foc mic pana cand frisca se infierbanta bine(aveti grija sa NU inceapa sa fiarba).


Adaugam ciocolata amaruie in frisca si amestecam bine pana cand aceasta se topeste complet. Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam 5 minute la racorit. Adaugam acum gelatina si amestecam pana cand aceasta se dizolva.


Lasam crema la racit la temperatura camerei, apoi adaugam 1/3 din cantitatea de frisca batuta si amestecam bine. Aceasta va fi prima crema pe care o vom adauga peste blat.


La fel procedam si pentru celelalte 2 creme, cea de ciocolata cu lapte si cea alba.


Pe un platou punem blatul, iar in jurul sau adaugam inelul detasabil tapetat cu hartie de copt.


Intr-o cana amestecam apa, esenta de rom si zahar dupa gust.


Insiropam blatul, apoi adaugam crema de ciocolata neagra si dam tava la frigider pentru aprox. 20-30 de minute pana cand crema se intareste putin.


Scoatem tava din frigider si adaugam crema de ciocolata cu lapte, apoi dam la frigider tot pentru 20-30 de minute. Dupa acest timp adaugam si crema de ciocolata alba si lasam tortul la frigider pentru cateva ore.


Dupa ce acesta s-a racit complet, se inlatura inelul detasabil si hartia de copt, apoi se decoreaza dupa plac.


Eu l-am decorat cu cacao, bomboane de ciocolata si ciocolata razuita.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 3 feluri de ciocolata - reteta cu nr. 300!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bucataras 1

30.11.2016, 11:05

Multi ani traiasca...!

deyutzky 1

30.11.2016, 11:43

Muuultumesc!

dantes 1

01.12.2016, 06:30

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de capsune