Tort de mere

de Lau in Torturi, 21 Mar 2011 | 1482 vizualizari

 

am ajuns si eu la reteta 100,si nu se putea altfel decat cu un tort
reteta o am de la motan si ii multumesc

 

INGREDIENTE

  • 12 mere
  • 200g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • blat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.


Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (30 min). Se lasa la racit


Blatul-batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu lingura de jos in sus, punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.


Cand merele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem din nou in cuptor 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se rastoarna pe un platou cand este cald

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

cismaru_nicoleta 1

22.03.2011, 01:18

La cat mai multe suuute de retete ..tortul buuun

MotanLaOale 1

22.03.2011, 08:50

Imi pare bine ca-ti place reteta la cat mai multe retete

adry88 1

02.06.2011, 20:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tort "La mai mult si la mai mare "