Tort de mere

de Lau in Torturi, 21 Mar 2011 | 1604 vizualizari

 

am ajuns si eu la reteta 100,si nu se putea altfel decat cu un tort
reteta o am de la motan si ii multumesc

 

INGREDIENTE

  • 12 mere
  • 200g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • blat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Zaharul se pune pe fundul cratitei in care facem tortul si se netezeste uniform.


Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita unul langa altul, se umple mijlocul marului cu stafide, se pun cubulete de unt intre ele si se introduc in cuptor pana ce zaharul face spuma (30 min). Se lasa la racit


Blatul-batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu lingura de jos in sus, punem si faina cu amoniacul si amestecam usor pana la omogenizare.


Cand merele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem din nou in cuptor 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se rastoarna pe un platou cand este cald

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

cismaru_nicoleta 1

22.03.2011, 01:18

La cat mai multe suuute de retete ..tortul buuun

MotanLaOale 1

22.03.2011, 08:50

Imi pare bine ca-ti place reteta la cat mai multe retete

adry88 1

02.06.2011, 20:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata!

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars