Tort ciocolatos

de aziz in Torturi, 8 Dec 2011 | 3867 vizualizari

 

Acest tortulet este cu dedicatie speciala si anume surioarei mele Geni ,care este o frumoasa si o fata desteapta si care si-a implinit de curand un vis important pentru ea si acesta este modul in care in care o pot felicita momentan, fiind foarte departe una de cealalta .Te iubesc surioara mea draga si felicitari!!

 

INGREDIENTE

  • 1 3/4 cup faina alba(1 cup faina=205 gr)
  • 2 cup zahar(410gr)eu am folosit jumatate zahar pudra cumparat pt ca are amidon si jumatate zahar normal
  • 3/4 cup cacao(50 gr)
  • un praf de copt
  • un praf sare
  • 1 cup iaurt(236 ml)
  • 1/2 cup ulei vegetal(118ml)
  • 2 oua mari sa3 mici
  • esenta de vanilie
  • 1 ceasca de cafea neagra
  • pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 gr praf de budinca cu ciocolata
  • jumatate pahar cu suc de portocala sau puteti pune lapte  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Este cel mai simplu cu putinta de preparat si anume intr-un castron se amesteca bine ingredientele uscate iar in alt castron ingedientele lichide.Apoi adaugam ingredientele lichide peste cele uscate amestecam bine cu o paleta si turnam in tava rotunda pentru tort tapetata cu hartie cerata sau unsa foarte bine cu unt.Deschidem cuptorul la 175 grade Celsius sau 375 F si lasam blatul 35-40 minute,pana trece testul scobitorii.Cred ca foarte bine ar merge si ceva fructe uscate sau nuci sau alune,este un blat tare ,tare bun ai zice ca e insiropat ,nu este uscat ..e cam de genul,, negresei,,.Acum daca va doriti un tort inalt cred ca va vor trebui doua blaturi ca acesta.Eu l-am ornat cu o crema din frisca lichida(250 ml)mixata cu jumatate de plic puding de ciocolata (50 gr) si jumatate pahar de suc proaspat de portocala,iar deasupra am ras ciocolata cu lapte.

 

TIPS-URI

1

1 cup faina=205 gr

2

1 cup apa=118ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (89)

aziz 1

17.01.2012, 09:04

scuze pentru neintelegerea cu data e 17 dar nu e vina mihaelei e a mea ca ma jucai intr-o zi pe acolo cat despre urari puteau veni si la 30 ca la fel de fericita as fi sa vad cati oameni dragi s-au gandit la mine ...va iubesc si va admir si va respect din toata inima.....acum parca ar urma amin tortul e pe vine

Miha 1

17.01.2012, 09:28

Pfuuuu...am rasuflat usurata.

Pup Azizule drag! Abia astept tortul, sa te mai serbam inca o data.

aziz 1

17.01.2012, 09:33

specialista la incurcaturi ar trebui sa stiti de acum)de obicei nu-mi trec datele personale pe niciunde ,deci esti absolvita de invinuire

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca,ciocolata si frisca