Tort ciocolatos

de aziz in Torturi, 8 Dec 2011 | 5655 vizualizari

 

Acest tortulet este cu dedicatie speciala si anume surioarei mele Geni ,care este o frumoasa si o fata desteapta si care si-a implinit de curand un vis important pentru ea si acesta este modul in care in care o pot felicita momentan, fiind foarte departe una de cealalta .Te iubesc surioara mea draga si felicitari!!

 

INGREDIENTE

  • 1 3/4 cup faina alba(1 cup faina=205 gr)
  • 2 cup zahar(410gr)eu am folosit jumatate zahar pudra cumparat pt ca are amidon si jumatate zahar normal
  • 3/4 cup cacao(50 gr)
  • un praf de copt
  • un praf sare
  • 1 cup iaurt(236 ml)
  • 1/2 cup ulei vegetal(118ml)
  • 2 oua mari sa3 mici
  • esenta de vanilie
  • 1 ceasca de cafea neagra
  • pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 gr praf de budinca cu ciocolata
  • jumatate pahar cu suc de portocala sau puteti pune lapte  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

Este cel mai simplu cu putinta de preparat si anume intr-un castron se amesteca bine ingredientele uscate iar in alt castron ingedientele lichide.Apoi adaugam ingredientele lichide peste cele uscate amestecam bine cu o paleta si turnam in tava rotunda pentru tort tapetata cu hartie cerata sau unsa foarte bine cu unt.Deschidem cuptorul la 175 grade Celsius sau 375 F  si lasam blatul 35-40 minute,pana trece testul scobitorii.Cred ca foarte bine ar merge si ceva fructe uscate sau nuci sau alune,este un blat tare ,tare bun ai zice ca e insiropat ,nu este uscat ..e cam de genul,, negresei,,.Acum daca va doriti un tort inalt cred ca va vor trebui doua blaturi ca acesta.Eu l-am ornat cu o crema din frisca lichida(250 ml)mixata cu jumatate de plic puding de ciocolata (50 gr) si jumatate pahar de suc proaspat de portocala,iar deasupra am ras ciocolata cu lapte.

TIPS-URI

1

1 cup faina=205 gr

2

1 cup apa=118ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (89)

aziz 1

17.01.2012, 09:04

scuze pentru neintelegerea cu data e 17 dar nu e vina mihaelei e a mea ca ma jucai intr-o zi pe acolo cat despre urari puteau veni si la 30 ca la fel de fericita as fi sa vad cati oameni dragi s-au gandit la mine ...va iubesc si va admir si va respect din toata inima.....acum parca ar urma amin tortul e pe vine

Miha 1

17.01.2012, 09:28

Pfuuuu...am rasuflat usurata.

Pup Azizule drag! Abia astept tortul, sa te mai serbam inca o data.

aziz 1

17.01.2012, 09:33

specialista la incurcaturi ar trebui sa stiti de acum)de obicei nu-mi trec datele personale pe niciunde ,deci esti absolvita de invinuire

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Piramida cu stele