Tort Ecler

de mimmi in Torturi, 30 Oct 2011 | 6253 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru coji:

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

Pentru crema ganache

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 170 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Pentru foi si choux-uri :


Se pune apa la fiert cu putina sare si untul taiat bucatele. Dupa ce s-a topit untul,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca incontinuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza fiecare. Pe o foaie de copt se deseneaza doua cercuri,peste care se intinde din aluat un strat uniform. Cu restul de aluat,tot pe hartie de copt formam choux-uri pe care le dam la cuptor cca 30 de minute. Pont ! Puneti in cuptor sub tava in care sunt foile si choux-urile un recipient cu apa,aceasta ajuta la coacerea choux-urilor si foilor. Dupa ce sunt coapte se lasa la racit.


Pentru crema ganache: Punem 100 ml frisca lichida intr-o craticioara,adaugam ciocolata rupta bucatele si o lasam sa se topeasca(sa nu fiarba). Lasam crema la racit dupa care o amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta.


Pentru crema de vanilie: Punem laptele la incalzit intr-o craticioara. Despicam pastaia si adaugam continutul in lapte,lasam pana laptele ajunge la puntul de fierbere. Mixam ouale cu zaharul pana devine spuma,adaugam amidonul si amestecam. Adagam spuma de oua in lapte si amestecam pana se ingroasa. O lasam la racit.


Asamblare: Umplem coux-urile cu crema ganache. Lasam o lingura din crema de vanilie deoparte,restul o impartim in doua. O parte din crema o intindem peste una din foi,peste ea asezam choux-uri pe toata suprafata. Turnam restul de crema peste choux-uri si adaugam a doua foaie de ecler. Intindem un strat subtire cu crema ce am pus-o deoparte si decoram cu restul de choux-uri.


Merita facut asa ca va urez pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Criss 1

31.10.2011, 20:03

Superb! Si delicios!

tanyapatap 1

01.11.2011, 13:22

maximilian26 1

14.02.2013, 13:08

superr!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29