Tort Ecler

de mimmi in Torturi, 30 Oct 2011 | 7055 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru coji:

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

Pentru crema ganache

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 170 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Pentru foi si choux-uri :


Se pune apa la fiert cu putina sare si untul taiat bucatele. Dupa ce s-a topit untul,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca incontinuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza fiecare. Pe o foaie de copt se deseneaza doua cercuri,peste care se intinde din aluat un strat uniform. Cu restul de aluat,tot pe hartie de copt formam choux-uri pe care le dam la cuptor cca 30 de minute. Pont ! Puneti in cuptor sub tava in care sunt foile si choux-urile un recipient cu apa,aceasta ajuta la coacerea choux-urilor si foilor. Dupa ce sunt coapte se lasa la racit.


Pentru crema ganache: Punem 100 ml frisca lichida intr-o craticioara,adaugam ciocolata rupta bucatele si o lasam sa se topeasca(sa nu fiarba). Lasam crema la racit dupa care o amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta.


Pentru crema de vanilie: Punem laptele la incalzit intr-o craticioara. Despicam pastaia si adaugam continutul in lapte,lasam pana laptele ajunge la puntul de fierbere. Mixam ouale cu zaharul pana devine spuma,adaugam amidonul si amestecam. Adagam spuma de oua in lapte si amestecam pana se ingroasa. O lasam la racit.


Asamblare: Umplem coux-urile cu crema ganache. Lasam o lingura din crema de vanilie deoparte,restul o impartim in doua. O parte din crema o intindem peste una din foi,peste ea asezam choux-uri pe toata suprafata. Turnam restul de crema peste choux-uri si adaugam a doua foaie de ecler. Intindem un strat subtire cu crema ce am pus-o deoparte si decoram cu restul de choux-uri.


Merita facut asa ca va urez pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

31.10.2011, 20:03

Superb! Si delicios!

tanyapatap 1

01.11.2011, 13:22

maximilian26 1

14.02.2013, 13:08

superr!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler