Tort cu capsuni

de mimmi in Torturi, 3 Iul 2013 | 1254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • 500 g capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 100g zahar pudra
  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si cacao. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri. Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Pregatim gelatina pe care o lasam la inmuiat in putina apa rece, dupa care pe bain-marie o amestecam pana se dizolva (mare grija, gelatina nu se fierbe, deoarece i se distrug proprietatile). Zdrobim capsunile cu ajutorul unei furculite, dupa care adaugam zaharul. Batem frisca cu mixerul si adaugam treptat piureul de capsuni. La sfarsit incorporam si gelatina si mixam 1-2 minute.


Taiem blatul in doua, insiropam cu un sirop facut din apa, esenta vanilie si zahar. Peste prima felie de blat se intinde jumatate din crema de capsuni, asezam a doua felie de blat si crema ramasa. Ornam dupa bunul plac si dam tortul la rece, pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Aurelia 07_07 1

03.07.2013, 15:03

Eu vreau tort

Bunica 1

03.07.2013, 15:40

oooo delicios!;-bd

Rocsi 1

03.07.2013, 19:58

Tare bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada si crema de capsuni