Tort cu capsuni

de mimmi in Torturi, 3 Iul 2013 | 2338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crema:
  • 500 g capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • 100g zahar pudra
  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 10 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si cacao. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri. Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Pregatim gelatina pe care o lasam la inmuiat in putina apa rece, dupa care pe bain-marie o amestecam pana se dizolva (mare grija, gelatina nu se fierbe, deoarece i se distrug proprietatile). Zdrobim capsunile cu ajutorul unei furculite, dupa care adaugam zaharul. Batem frisca cu mixerul si adaugam treptat piureul de capsuni. La sfarsit incorporam si gelatina si mixam 1-2 minute.

Taiem blatul in doua, insiropam cu un sirop facut din apa, esenta vanilie si zahar. Peste prima felie de blat se intinde jumatate din crema de capsuni, asezam a doua felie de blat si crema ramasa. Ornam dupa bunul plac si dam tortul la rece, pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata