Inima cu 3 straturi de ciocolata

de divainbucatarie in Torturi, 1 Mar 2011 | 2802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 125 g ciocolata
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 90 g nuci macinate
  • 60 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml frisca batuta
  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri amarula
  • 100 g capsuni si zmeura
  • 100 g iaurt capsuni
  • 10 g gelatina
  • 2 plicuri cafea solubila
  • 2 linguri cacao pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima cu 3 straturi de ciocolata:

Frecam galbenusurile cu zahar pana se topeste zaharul. Turnam ciocolata topita in baine-marie si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.Adaugam albusurile batute spuma si apoi integram nucile macinate, faina si praful de copt.Turnam aluatul in tava tapetata si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 de minute.Cat timp se coace blatul incepem pregatirea cremei. Frecam untul cu zahar, apoi cu cele doua galbenusuri. Adaugam 100 g ciocolata topita – cand se raceste, continuam sa amestecam pana se omogenizeaza. Punem frisca batuta peste acestea si amestecam usor.


Impartim compozitia in 3 boluri. In primul bol lasam crema de ciocolata cu frisca. In al doilea adaugam inca 100 g ciocolata topita, nessul, cacao, amarula si amestecam pana se omogenizeaza crema.In ultimul bol adaugam capsunile, zmeura si iaurtul de capsuni. Fructele le vom zdrobi cu furculita inainte ( le facem ca un piure) pentru a fi mai usor de integrat.Gelatina topita si fiarta 1 minut in 100 ml apa, o lasam sa raceasca putin si o impartim astfel: cate 1/4 in bolul cu ciocolata si frisca si in cel cu ciocolata ness si restul in bolul cu ciocolata si capsuni.Pe blat punem cremele in ordinea in care o dorim. Eu am preferat crema cu ciocolata si capsuni ultima. Decoram cu fulgi de migdale sau inimoare de ciocolata.Poate ca pare complicat, dar in realitate este foarte simplu de facut acest tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inima cu 3 straturi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

kamy 1

02.03.2011, 10:45

cismaru_nicoleta 1

02.03.2011, 14:23

Ce frumusete de tort.... numai bine,fericire si sanatate si mai ales iubire

kukibella 1

02.03.2011, 16:31

arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trufe de ciocolata si crema de frisca si lemon curd