Tort cu piscoturi

de iqphantom in Torturi, 8 Feb 2013 | 2910 vizualizari

 

Un tort usor si rapid de facut. Gustul bate aspectul .:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • Piscoturi pentru 3 straturi ( cantitatea depinde de forma in care se face tortul)
  • Sirop din apa , zahar ( dupa gust) si rom
  • Crema Nesquick:
  • 500 gr crema de branza de vaci
  • 200gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 8-10 linguri de Nesquick sau altfel de cacao instant
  • 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
  • Crema Straciatella :
  • 500 gr crema de branza de vaci
  • 200gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 6-7 linguri de granule de ciocolata ( Chocolate Streusel)
  • 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
  • Decor:
  • 1 kg fondant marshmallow colorat
  • Flori de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Crema Nesquick:


Se hidrateaza gelatina in 8 linguri de apa.


Restul ingredientelor se amesteca cu mixerul la viteza mare pana rezulta o crema densa. ( 10 -20 min depinde de puterea mixerului)


Gelatina se lichefiaza la microunde sau in bain-marie. Se racoreste si se adauga la crema.


La fel se procedeaza si pentru crema Straciatella.


Asezare:


Se tapeteaza o forma cu folie alimentara sau celofan si pe fund se aseaza un strat de piscoturi usor insiropate.


Peste el se aseaza crema Nesquick.


Urmatorul strat se formeaza din piscoturi.


Urmeaza crema Straciatella si din nou piscoturi.


Forma se da la rece 2 ore.


Decor:


Tortul se imbraca intr-un strat subtire de fondant si se decoreaza .


 

TIPS-URI

1

Gelatina nu are voie sa atinga punctul de fierbere

2

Fondatul se intinde cel mai bine pe o suprafata neteda unsa cu margarina sau ulei si pudrata cu amidon

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

iqphantom 1

09.02.2013, 14:41

multumesc din suflet tuturor

gaby_gabytza 1

05.06.2013, 14:19

superb

iqphantom 1

17.06.2013, 13:31

merci frumos gaby

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas si crema de vanilie