Diplomat de mere

de Dea_Dea in Torturi, 22 Mar 2013 | 2806 vizualizari

 

Un tort racoros care mie imi place tare mult!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 lingurita praf de copt

  • CREMA:
  • 4 mere,
  • 4 linguri de zahar,
  • scortisoara,
  • 1 plic de gelatina,
  • 200 ml frisca.
  • ciocolata alba si neagra
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat de mere:

Am curatat merele, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu zaharul si scortisoara, am pus apa doar cat sa le acopere.

Cand s-au inmuiat le-am lasat sa se raceasca le-am scurs si le-am facut pireu cu blender-ul. Am pastrat din sirop pentru insiroparea blatului.

Am facut blatul si l-am pus in forma unsa (diametru de 24). Albusurile batute spuma, adaugat zaharul, mixat pana se face ca o bezea, galbenusurile, iar la final adaugat faina cu praful de copt. Se coace cam 30 -40 min la foc potrivit.

Am lasat blatul la racit.

Am pus gelatina cu apa si am lasat-o vreo 10 minute , apoi am pus-o la dizolvat si am turnat-o in pireul de mere. Am omogenizat bine.

Frisca se bate in alt castron.

Am pus in forma detasabila blatul,  l-am insiropat cu siropul de la mere, am pus pireul de mere.

Apoi am pus frisca batuta, ciocolata alba si neagra rasa si am dat la frigider vreo 2 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Diplomat de mere-0
Diplomat de mere-1

COMENTARII (13)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

23.03.2013, 08:36

Va pup , multumesc!!

snaco26

snaco26 1

23.03.2013, 12:57

Si galbenusurile?

nilgun

nilgun 1

30.03.2013, 15:25

cred ca maine il fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!