Tort cadou

de GeorgiG in Torturi, 13 Noi 2016 | 1900 vizualizari

 

Un tort fin cu blat de bezea cu alune, blat de morcov cu alune, crema de vanilie, crema de branza si alune caramelizate.

 

INGREDIENTE

Blat de bezea:

  • 6 albusuri
  • 140 g alune coapte nesarate
  • 2 linguri amidon
  • 140 g zahar
  • un praf de sare

Blat de morcov:

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 70 g alune
  • 50 g morcov ras marunt
  • 25 g unt
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt 82% grasime
  • vanilie

Crema de branza:

  • 500 ml smantana pt frisca 33% grasime
  • 400 g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra

Krantz de alune:

  • 200 g alune coapte fara sare
  • 100 g zahar

100 g cicolata alba

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou:

Pentru blatul de bezea mixam albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecand usor cu o paleta adaugam alunele coapte macinate amestecate cu amidonul. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si coacem la foc mediu pana se rumeneste bine si devine crocanta.


Puteti coace un singur blat intr-o tava mai mare sau doua blaturi in aceeasi tava.Eu am copt intr-o tava mai mare si apoi l-am taiat in doua pentru a obtine doua blaturi de marimea dorita.


Pentru blatul de morcov mixam albusurile spuma cu praful de sare si apoi cu zaharul.Separat frecam galbenusurile peste care adaugam untul topit si apoi morcovul ras marunt. Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma apoi alunele coapte macinate amestecate cu praful de copt. Punem compozitia in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pentru 40-45 de minute.


Pentru crema de vanilie amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi adaugam treptat laptele amestecand bine cu telul. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingoase amestecand continuu. Dupa ce se raceste complet, amestecam crema cu 200 g unt moale.Punem untul in crema treptat amestecand cu telul.


Pentru crema de branza mixam smantana pentru frisca, adaugam zahar pudra dupa gust.Daca este nevoie adaugam si un plic de intaritor de frisca. Amestecam usor frisca batuta cu crema de branza.


Pentru krantz-ul de alune caramelizam zaharul, adaugam alunele coapte si repede rasturnam continutul pe o planseta umezita. Maruntim alunele caramelizate cu ajutorul unui sucitor.


Pentru asamblare asezam un blat de bezea, crema de vanilie si krantz, blatul de morcov, crema de branza si krantz, ultimul blat de bezea.Imbracam tot tortul in crema de branza. Am pus doua folii de aluminiu peste tort pentru a imita forma panglicilor care leaga un cadou.Am imbracat tot tortul in krantz, apoi am indepartat folia si pe fasiile ramase albe am asezat 3 figurine cadou pe care le-am facut din ciocolata alba topita.


Pentru funda de cadou( care la mine a iesit mai mult un fluturas ) am topit ciocolata alba peste care am presarat krantz de alune.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Andra_Constantinescu 1

19.11.2016, 15:51

Wow! Ce frumos e!

GeorgiG 1

19.11.2016, 16:28

Multumesc frumos !

danaamanolesei 1

16.10.2017, 08:31

A fost delicios! F placut gustul delicat de morcov din blat. Bezeaua a mers la 150grade, a la long (vreo ora, tot incercand). Per total a luat destul timp - vreo 4h, dar a meritat. Nu se simte f mult bezeaua, dar compenseaza krantz-ul, facut din nuci Multumiri pt reteta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata