Desert tort diplomat

de madi_marin in Torturi, 22 Iul 2017 | 3248 vizualizari

 

Am ales o variantă rapidă şi uşoară de tort diplomat. Adică fără blat . nici măcar din pişcoturi şi cu smochine dintr-o delicioasă dulceaţă. Perfect pentru o frumoasă şi călduroasă zi de vară!

 

INGREDIENTE

Pentru forma detaşabila de 18 cm :

  • 1 plic praf Creme Ole de vanilie
  • 300 ml lapte rece
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 1 plic si jumătate de gelatină granule
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri stafide
  • smochine sau alte fructe din dulceaţă scurse de sirop
  • fructe proaspete pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort diplomat:

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele.


Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie.


Se bate frişca spumă, nu foarte tarem împreună cu zahărul Bourbon.


În crema de vanilie se adaugă frişca bătută, apoi gelatina pe care am pus-o după hidratare la foc mic, până s-a încălzit şi dizolvat.


Se amestecă bine, după care se adaugă stafidele şi fructele din dulceaţă.


Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu folie de plastic.


Se dă la rece pentru 4-5 ore, după care se poate răsturna pe un platou şi se poate orna după preferinţă.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

miki_a 1

14.05.2018, 07:22

La mulți ani!

madi_marin 1

14.05.2018, 19:43

Multumesc mult!

RuxyRux 1

13.05.2020, 23:37

Wow Madi, cat de frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu pui si pate de ficat
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca