Tort aniversar

de ana in Torturi, 2 Sep 2010 | 6043 vizualizari

 

Il postez cu mare intarziere....timpul acesta ne preseaza.Este tortul pregatit pentru aniversarea mea si a fetelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortul de capsuni:
  • Blat:
  • 4 oua 
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 120 gr zahar
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca
  • 300 gr capsuni
  • 1,1/2 plicuri gelatina
  • Sirop:
  • 200 gr miere
  • 300 ml apa
  • Pentru tortul de ciocolata:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 180 gr zahar
  • 200 gr visine
  • Pentru sirop:
  • zeama de la compotul de visine.
  • Pentru crema:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr cacao
  • 200 gr unt.
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 100 gr visine
  • Pentru bezele:
  • 1 albus 
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta.



Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .


Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).


Crema :


Capsunile le taiem cubulete .Frisca o batem spuma .Separat in 50 ml de apa inmuiem gelatina si o dam 2 secunde la microunde ,nu mai mult sa nu fiarba. Incorporam capsunile cu frisca apoi gelatina si o dam la rece pana incepe sa se lege.


Pregatim siropul:Clocotim apa o dam deoparte si adaugam mierea amestecand pana se dizolva.


Blatul il taiem in 3 discuri si le insiropam ,apoi intindem intre ele crema.


Tortul de ciocolata:


Blatul:


Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao . Coacem la foc mediu. Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).


Crema:


Intr-o cratita punem ciocolata si galbenusurile la abur si amestecam energic pana se topeste ciocolata.Apoi o dam sa se raceasca foarte bine


Separat untul il frecam cu zaharul si il incorporam in crema de mai sus.Apoi adaugam bucatele de visine.(merg si intregi daca sunt mai mici,fara sambure binenteles)


Blatul il taiem in 3 si il insiropam.Asamblam si dam la rece .


Dupa ce ambele torturi s-au inchegat bine ,le asamblam si pe ele.


In blatul cel mare am infipt circular bete de frigarui taiate (dupa ce am masurat ce distanta las)Apoi am pus tortul de capsuni care era asamblat pe un carton rezistent.


Am ornat cu frisca ,bezele si visine.Nu mi-a iesit foarte bine ...ca le-am lasat pe toate in ultima clipa si graba strica treaba.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

09.09.2010, 12:01

la multi ani de ziua numelui din partea mea si a lui ionix////te pupam

ana 1

10.09.2010, 11:34

Miha multumesc frumos@Rocsi ,Ionix multumesc din suflet!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:08

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu biscuiti