Tort cu afine si lamaie

de Oana in Torturi, 12 Aug 2015 | 5758 vizualizari

 

O nebunie este tortul asta! Aromat si dulce..mmm..Cine vrea o felie? 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • unt moale – 230 g
    • zahar tos – 250 g
    • zahar brun – 100 g
    • oua – 4 buc.
    • Extract de vanilie – 1 lingurita
    • faina – 360 g
    • praf de copt – 1 lingurita
    • sare – ½ lingurita
    • lapte batut – 240 g
    • afine – 300 g
    • lamai – 3 buc. mai mici
    Crema:
    • crema de branza – 225 g
    • zahar pudra – 350 g
    • unt moale – 115 g
    • frisca lichida – 30 ml
    • extract de vanilie – 1 lingurita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine si lamaie:

  • Cu ajutorul robotului de bucatarie bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos 

  • Adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica

  • Adaugati extractul de vanilie

  • Amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti putin cate putin peste compozitie

  • Adaugati zeama si coaja rasa de la cele trei lamai

  • Puneti laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa

  • Amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le apoi peste compozitia de blat

  • Impartiti compozitia in trei parti egale si coaceti pe rand trei blaturi, in aceeasi tava

  • Puteti folosi o tava rotunda de tort, cu pereti detasabili de 24 cm, tapetata cu hartie de copt

  • Coaceti blaturile la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra (faceti testul cu scobitoarea)

  • Lasati blaturile sa se raceasca pe un grilaj

  • Intre timp pregatiti crema

  • Mixati untul moale cu crema de branza, apoi adaugati zaharul, frisca lichida si vanilia

  • Lasati crema la frigider 30 de minute

  • Puneti primul blat de tort pe un platou, adaugati 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, puneti deasupra al treilea blat si imbracati tortul cu crema ramasa (puteti sa montati in tava de tort cu pereti detasabili, dar sa fie mai inalta)

  • Lasati la frigider cateva ore inainte de servire si decorati cu afine si coaja rasa de lamaie

TIPS-URI

1

Puteti adauga in crema un pliculet de intaritor de frisca daca vi se pare prea moale, insa se va intari la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si piersici