Tort cu bezea de nuca si cafea

de T I M E A in Torturi, 7 Ian 2014 | 39805 vizualizari

 

V-am adus si tortul meu mult laudat, cel facut cu ocazia zilei mele de nastere. Imi place ca pentru mine pot alege exact gusturile care imi plac mie si nu trebuie sa tin cont de dorintele altora. E pt mine pana la urma :))). Sotul meu a zis ca e cel mai bun tort din cate a mancat pana acum iar nasul meu a zis ca se simte in Viena pe o terasa cu asa o felie de tort in fata. Nici nu mai zic mai mult decat ca am fost super incantata.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cafea naturala macinata
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • un plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Blat 2
  • 4 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • Sirop
  • aprox 250 ml apa indulcita cu o lingura de miere de salcam
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 ml cafea tare (cafea lichida)
  • 250 gr unt
  • 250 gr frisca lichida indulcita
  • Ornat
  • 300 ml frisca lichida indulcita (amestecata cu 3 linguri din crema)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea de nuca si cafea:

Blat 1: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile, laptele si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu cafeaua si cu praful de copt.


Turnam compozitia intr-o forma rotunda (26cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute. Cand este copt scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.


Blat 2: mixam albusurile cu un varf de sare apoi adaugam mixand in continuare zaharul. Incorporam usor nuca, turnam compozitia in tava ( 26 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa pe margini cu unt si dam la cuptor la 180 grade timp de 20- 25 min., apoi cu usa cuptorului deschisa mai lasam 5-10 minute.


Crema Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam doua linguri din cafeaua lichida fierbinte si amestecam rapid. Punem amestecul de galbenusuri intr-un vas rezistent la caldura si adaugam restul de cafea amestecand din nou rapid. Asezam vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. ( La inceput o sa faca putina spuma dar nu va speriati, e ok, amestecati in continuare pana se ingroasa)


Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Separat mixam untul moale pana devine cremos si adaugam treptat din crema de cafea mixand de fiecare data.


Separat intr-un bol mixam frisca pana se intareste ( nu trebuie sa fie foate tare ci usor pufoasa). Adaugam peste frisca crema de cafea si omogenizam cu mixerul la viteza mica.


Din crema rezultata punem deoparte 3 linguri.


Asamblare

- taiem blatul de cafea in doua

- asezam prima foaie pe un platou si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi ungem cu jumatate din cantitatea de crema

- peste crema asezam bezeaua de nuca ( cu grija mare sa nu se rupa) si ungem cu restul de crema

- urmeaza cea de a doua foaie de cafea pe care o insiropam cu restul de sirop


Mixam 300 ml frisca si o amestecam cu cele 3 linguri de crema.


Imbracam tot tortul in frisca intr-un strat generos si ornam dupa pofta inimii. Eu am incercat sa face trandafirasi punand intr-o parte mica de frisca si un strop de colorant albastru.


Dam tortul la frigider pana a doua zi.



Sper ca va este pe plac tortul meu, este un pic mai dulce decat torturile pe care le mananc eu in general insa este delicios mai ales daca va place cafeaua si nuca.

 

TIPS-URI

1

Puteti insiropa si cu un sirop facut din apa si zahar pudra

2

Pentru a putea taia tortul frumos folositi un cutit cu lama lata si care taie bine trecut inainte prin apa calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea de nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

T I M E A 1

05.03.2015, 19:41

Alex multumesc frumos pentru apreciere! Si cu drag te astept la urmatorul meu tort aniversar

monik80 1

15.03.2015, 17:32

mihaelar63 1

10.04.2015, 05:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!