Tort cu bezea si doua creme

de mirela0911 in Torturi, 21 Noi 2011 | 8352 vizualizari

 

De cand am vazut tortul pe blog la Miha, i-am pus gand rau. Asa ca l-am facut in acest week-end. Nu pot sa zic decat ca a fost super super super delicios. A fost foarte laudat iar eu trebuie sa-i multumesc pentru idee "cofetaresei" noastre , Miha. Multumesc tare mult! Ca si ingrediente nu e chiar la fel, dar ideea e aceeasi.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 6 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare

Pt. blatul de bezea:

  • 6 albusuri
  • 200g zahar
  • 1/4 lgt. otet
  • un praf de sare

Pt. crema 1:

  • 100g ciocolata alba
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 lg sirop de menta

Pt. crema 2:

  • 100g ciocolata amaruie
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 lg coniac (eu nu am pus pentru copii)

Pt. ornat: 

  • 200 ml frisca lichida
  • 4 tablete de ciocolata amaruie
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea si doua creme:

Se incepe cu blatul de bezea. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se toarna zaharul, otetul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Se toarna aceasta spuma intr-o tava rotunda (diametrul de 26 cm) de tort tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptor la foc mic pentru o ora sau mai mult. Bezeaua trebuie sa fie uscata si o culoare aurie. Se scoate cu grija din tava si se desprinde cu grija de hartie. Se lasa sa se raceasca.


Blatul: Se bat albusuile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se adauga pe rand, se amesteca usor, la fel si uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca prin rasturnare de cateva ori dupa care se toarna aluatul in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit pe un gratar. Se taie in doua pe orizontala.


Crema 1: Intr-o craticioara se pune la foc mic frisca si ciocolata alba rupta bucatele. Se aduce la punctul de fierbere, dupa care se ia de pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit. Se mixeaza apoi pana devine ca o spuma, adaugandu-se si siropul de menta. Se pune la rece pana in momentul folosirii.


Crema 2: Se procedeaza la fel ca si la crema cu ciocolata alba.


Asamblare tort: Se aseaza pe un platou, jumatatea de blat taiat, se stropeste putin cu un sirop facut din apa si zahar, se pune crema de ciocolata, se aseaza cu grija blatul de bezea, se unge cu crema de ciocolata alba si se aseaza deasupra cealalta jumatate de blat.


Cele 4 patratele de cioco si 50 ml frisca se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata, se lasa la racit si se toarna deasupra tortului pe mijloc. Se intinde frumos spre exterior, iar restul de frisca se bate si se orneaza tortul dupa imaginatie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea si doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mirela0911 1

23.11.2011, 19:56

Mena ai inteles bine
Promit ca iti dau cand mai fac

aziz 1

23.11.2011, 20:43

MIUTA 1

24.11.2011, 23:40

Excelent
Arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat