Tort cu mere si crema de zahar ars

de Corinuta in Torturi, 23 Oct 2012 | 5670 vizualizari

 

Pentru bunatatea asta dulce si aromata ii multumesc Cristinei care m-a inspirat.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul in cratita in care urmeaza sa coacem tortul, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se curata merele de coaja si samburi si se taie in sferturi. Se aseaza merele peste zahar, se presara scortisoara si bucatele de unt si se dau la cuptor cca 20 de minute la 180 de grade.

Se mixeaza ouale ptr crema cu zaharul si cu laptele si se toarna compozitia peste merele coapte. Se da la cuptor ptr alte 30 de minute.

Pregatim blatul: se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat mixandu-se in continuare pana se topeste. Faina se cerne si se adauga in ploaie amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Se toarna compozitia peste crema si se niveleaza, apoi se mai coace inca 20-25 de minute. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou. 

Se orneaza dupa preferinte sau se papa asa cum e, ca e la fel de bun :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

23.10.2012, 17:27

Corinuta 1

24.10.2012, 00:05

Mediiiiiiiiii, si mie draga mea!
Multumesc Ani!
Dia, comite-l ca prea e bun sa ramana ''ne''
Si mie Rocsule, si mie
Motanel, multumesc
Multumesc Anna
Ina Sidy Bunica Multumesc tuturor, ma bucur ca va place!

Angelina_Elena 1

24.10.2012, 00:47

Cum poti sa spui ca nu arata extraordinar, ba din contra arata extraordinar de bine! Cu mere nu am incercat, doar varianta simpla, dar sunt convinsa ca varianta aceasta e mult mai buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros - de Sf.Mihail si Gavril