Tort cu mere si crema de zahar ars

de Corinuta in Torturi, 23 Oct 2012 | 3968 vizualizari

 

Pentru bunatatea asta dulce si aromata ii multumesc Cristinei care m-a inspirat.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crema:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul in cratita in care urmeaza sa coacem tortul, apoi se lasa sa se raceasca. Intre timp se curata merele de coaja si samburi si se taie in sferturi. Se aseaza merele peste zahar, se presara scortisoara si bucatele de unt si se dau la cuptor cca 20 de minute la 180 de grade.


Se mixeaza ouale ptr crema cu zaharul si cu laptele si se toarna compozitia peste merele coapte. Se da la cuptor ptr alte 30 de minute.


Pregatim blatul: se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat mixandu-se in continuare pana se topeste. Faina se cerne si se adauga in ploaie amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Se toarna compozitia peste crema si se niveleaza, apoi se mai coace inca 20-25 de minute.


Se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou.


Se orneaza dupa preferinte sau se papa asa cum e, ca e la fel de bun :D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

23.10.2012, 17:27

Corinuta 1

24.10.2012, 00:05

Mediiiiiiiiii, si mie draga mea!
Multumesc Ani!
Dia, comite-l ca prea e bun sa ramana ''ne''
Si mie Rocsule, si mie
Motanel, multumesc
Multumesc Anna
Ina Sidy Bunica Multumesc tuturor, ma bucur ca va place!

Angelina_Elena 1

24.10.2012, 00:47

Cum poti sa spui ca nu arata extraordinar, ba din contra arata extraordinar de bine! Cu mere nu am incercat, doar varianta simpla, dar sunt convinsa ca varianta aceasta e mult mai buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400