Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine

de dentistutza in Torturi, 25 Ian 2011 | 2746 vizualizari

 

Usor, racoritor, aromat!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. biscuiti
  • 700 gr. iaurt gras
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • 80 gr. zahar
  • 2 pliculete gelatina alba
  • pt insiropat biscuitii:
  • 200 ml apa+lichior de lamaie sau rom +zahar dupa gust
  • pt. jeleu:
  • 1 plic tort-gelee
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr. suc fructe ( Granini sau apa+ sirop visine)
  • 3-4 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine:

Biscuitii se inmoaie rapid si se aseaza pe fundul formei de tort. Gelatina se inmoaie in apa conform instructiunilor de pe plic si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca iaurtul cu zahar si coaja +sucul de lamaie. Se amesteca gelatina racita cu 2 linguri de iaurt si apoi cu toata cantitatea. Se toarna peste biscuiti si se da la frigider pentru circa o ora pana se intareste.

In acest timp se pregateste pliculetul de tort-gelee Dr. oetker conform indicatiilor, incluzand si dulceata de afine. Se racoreste se toarna peste tort si se tine la frigider.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alta aroma de dulceata, sirop, fructe!

2

Jeleul de decor nu este indispensabil, tortul alb fiind frumos se poate orna dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

26.01.2011, 08:11

bun bun

lia maria 1

26.01.2011, 11:09

ce bun e

mirela0911 1

26.01.2011, 12:05

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!