Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine

de dentistutza in Torturi, 25 Ian 2011 | 5963 vizualizari

 

Usor, racoritor, aromat!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. biscuiti
  • 700 gr. iaurt gras
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama lamaie
  • 80 gr. zahar
  • 2 pliculete gelatina alba
  • pt insiropat biscuitii:
  • 200 ml apa+lichior de lamaie sau rom +zahar dupa gust
  • pt. jeleu:
  • 1 plic tort-gelee
  • 2 linguri zahar
  • 250 gr. suc fructe ( Granini sau apa+ sirop visine)
  • 3-4 linguri dulceata de afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine:

Biscuitii se inmoaie rapid si se aseaza pe fundul formei de tort. Gelatina se inmoaie in apa conform instructiunilor de pe plic si apoi se lasa la racit. Intre timp se amesteca iaurtul cu zahar si coaja +sucul de lamaie. Se amesteca gelatina racita cu 2 linguri de iaurt si apoi cu toata cantitatea. Se toarna peste biscuiti si se da la frigider pentru circa o ora pana se intareste.

In acest timp se pregateste pliculetul de tort-gelee Dr. oetker conform indicatiilor, incluzand si dulceata de afine. Se racoreste se toarna peste tort si se tine la frigider.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alta aroma de dulceata, sirop, fructe!

2

Jeleul de decor nu este indispensabil, tortul alb fiind frumos se poate orna dupa fantezia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iaurt cu aroma de lamaie si jeleu de afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata