Tort cu cale

de cec in Torturi, 7 Aug 2011 | 4799 vizualizari

 

Tortul a fost tort de nunta dar ingredientele sunt pt un singur tort (etajul de sus) nu pt tot tortul
M-am bucurat mult vazand ca a placut celor ce l-au gustat

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 240g zahar
  • 240ml ulei
  • 120ml apa
  • 315g faina
  • 12g praf copt
  • 1,5 linguri cacao
  • zahar vanilat

crema 1 (iaurt)

  • 250g iaurt
  • 250ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • 5-6 linguri sirop de visine
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust)

crema 2 (ganache)

  • 200g ciocolata
  • 300 ml frisca crema 3 (mascarpone)
  • 1 cutie mascarpone (250g)
  • 3 linguri sirop visine
  • 2 linguri zahar
  • 300ml frisca

sirop

  • 200g zahar
  • 400ml apa
  • esenta rom
  • coaja lamaie
  • visine
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cale:

blat de tort

am facut jumatate cu cacao si jumatate alb

pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua

am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate putin formand o maioneza dulce, apoi am adaugat apa si am mixat

am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacaua si dupa ce am omogenizat bine am adaugat si albusul batut spuma amestecand usor pana la incorporare

am copt 2 foi separate in cuptorul incins la foc potrivit

la fel am procedat si cu cel alb numai ca am inlocuit cacaua cu faina



crema 1


am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa

am amestecat iaurtul cu siropul si zaharul, am batut frisca

am luat cateva linguri de iaurt si le-am amestecat cu gelatina topita pe baie de abur, apoi am adaugat-o intregei compozitii, am amestecat bine, am adaugat si frisca si am omogenizat compozitia



crema 2

am topit ciocolata pe baie de abur

am batut frisca apoi am adaugat ciocolata topita mixand pt omagenizare



crema 3

am amestecat mascarponele cu siropul si zaharul apoi am adaugat frisca batuta si am omogenizat



sirop

am caramelizat putin zaharul, am adaugat apa si dupa ce s-a topit bine zaharul am stins focul si am adaugat esenta de rom si coaja de lamaie

am lasat sa se raceasca



asamblare

am pus o foaie cu cacao, am insiropat, am imprastiat visine pe blat am pus crema de iaurt, blat alb, insiropat, crema ganache, blat alb, insiropat, visine, crema mascarpone si am terminat ci blat cacao insiropat

am imbracat totul in unt fracat cu zahar, apoi am imbracat cu pasta de zahar, am facut un cerc imprimat deasupra din plastelina de ciocolata amestecata cu pasta de zahar, am pus buchetul de cale si am ornat cu royl icing pe margine



Un delicios tort cu cale pe care vi-l recomand.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:27

superb a iesit

Anamaria7 1

11.08.2011, 07:40

incredibil de frumos! felicitaaari!

cec 1

11.08.2011, 15:42

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Napoleon" (2)