Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura

de SimonaP in Torturi, 4 Iun 2013 | 3623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de bergamota
  • Pentru crema:
  • 250 g zmeura
  • 200 g mascarpone
  • 100 g frisca lichida
  • agar-agar
  • 100 g zahar
  • Pasta de zahar:(se face cu o zi inainte)
  • 1 lingura gelatina
  • 6 lingura apa
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri miere
  • 500 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura:

Preparare blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri apa minerala, esenta de bergamota si se adauga peste albusuri.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga in compozitia de oua.

La sfarsit adaugam faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.



Preparare crema:

Facem un pireu din 200 g zmeura, strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,pana acesta se dizolva complet.

Adaugam praful de agar si fierbem 1-2 minute la foc mic.

Dupa ce se raceste amestecam pireul de zmeura cu mascarpone si frisca lichida.

Adaugam si restul de zmeura intreaga in crema si amestecam usor.

Lasam crema la rece timp de o ora.



Preparare pasta de zahar:

Gelatina si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga untul si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.

Se pune zahar pudra intr-un castron ,am pus pentru inceput 350g, se adauga amestecul lichid, se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.

Cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana cand devine ca un aluat si nu se mai lipeste de maini.

Se inveleste in folie si se lasa la rece pana a doua zi.

Inainte de a imbraca tortul cu pasta de zahar se lasa la temperatura camerei aproximativ 1-2 ore, apoi se framanta bine cu mainile umezite putin.



Asamblare si decorare tort:


Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, apoi se insiropeaza cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de bergamota.

Pe un platou asezam primul blat, crema de zmeura si cel de-al doilea blat.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de unt, apoi il invelim cu pasta de zahar.

Deasupra decoram cu floricele facute tot din pasta de zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

19.06.2013, 12:19

Wow!!! Senzatie pura!

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 16:38

mmm...delicios

Xandrinne 1

31.01.2015, 10:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu Nutella, mousse de zmeura si glazura oglinda