Tort cu ciocolata alba,mascarpone si zmeura

de papabundetot in Torturi, 1 Mai 2014 | 2937 vizualizari

 

Pentru ca sunt sarbatorita astazi si pentru ca astept ziua aceasta de 1 an de zile…mi-am facut si un tort pe gustul meu.Reteta de blat o am de la Dia (bucataras) ,e ceva nou pentru mine deoarece eu mereu am facut blatul cu unt,aceasta este tare simpla si a fost si foarte bun!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 180 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • colorant rosu
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr zmeura
  • 50 gr zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 gr smantana lichida
  • esenta de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba,mascarpone si zmeura:

Blatul: Pentru ca tot de ziua mea am primit cadou si un robot de bucatarie,si am vrut sa il pun la treaba,am facut blatul la robot si nu am folosit deloc mixerul. Am pus ouale si zaharul in robot si le-am amestecat aproximativ 10 minute,am adaugat apoi faina,colorantul rosu,praful de copt si esenta de vanilie,am amestecat bine si apoi am pus compozitia obtinuta in forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt.Am dat blatul la copt 20-25 minute pana cand a trecut testul cu scobitoarea,apoi l-am scos din forma si l-am lasat sa se raceasca complet.


Crema: Am pus intr-o craticioara zmeura si zaharul si le-am pus la foc mic,pana cand a fiert zmeura si s-a inmuiat,apoi dupa ce s-a racit am strecurat-o bine pentru a elimina semintele.


Frisca am batut-o bine cu mixerul,apoi am adaugat mascarpone,pasta de zmeura obtinuta,esenta de menta si am omogenizat totul,Blatul de tort l-am taiat in 2,am pus o parte din crema intre blaturi si cealalta deasupra,am uniformizat frumos si am dat tortul la frigider pentru o ora.


Intr-o craticioara am incalzit 100 ml smantana si 100 gr ciocolata,am lasat pe foc pana s-a infierbantat apoi am luat craticioara deoparte si am amestecat pana cand toata ciocolata s-a topit. Dupa ce tortul s-a mai racit si crema s-a stabilizat pe el,am pus deasupra si pe margini ciocolata alba cu smantana,am ornat tortul cu zmeura congelata si frunze proaspete de menta.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba,mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

02.05.2014, 08:38

O minunatie!

simona72 1

02.05.2014, 10:43

Ce culori frumoase! Bravooo!

Lavinia 1

02.05.2014, 14:44

foarte frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata