Tort cu ciocolata, frisca si capsuni

de deyutzky in Torturi, 20 Mai 2013 | 10327 vizualizari

 

Pentru ca maine sunt sarbatoriti Sfintii Constantin si Elena, dedic acest tort tuturor sarbatoritilor...si in special iubitului meu si surorii mele >:D< Ideea de blat decupat o vazusem in revista Click, apoi am mai vazut-o si la Timea...si mi-a placut tare mult, asa ca am pus-o in practica :D . Tortul in sine se face foarte usor, o sa vedeti mai jos..

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • 180 gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 5 linguri pline de miere
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Decor:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • capsuni
  • un bol mic rotund (pt forma de cosulet din ciocolata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, frisca si capsuni:

Crema:


Prima data pregatim crema de frisca. Batem la mixer frisca lichida pana se intareste apoi adaugam mierea si continuam a mai mixam la treapta mai mica a mixerului. Dam frisca la frigider pana la asamblarea tortului.


Ornament cosulet:


Aceasta tehnica am vazut-o mai demult pe youtube si mi-a placut superrr mult! Sper sa va ajute si pe voi!


Se umple un bol mic cu apa si se baga la congelator pana ce apa ingheata bine.


Eu am avut o forma din silicon si s-a desprins usor gheata.


Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-o punga iar punga o introducem in apa calduta pana ce se topeste ciocolata (recunosc ca tehnica asta am vazut-o la Miha:D multumesc!!e foarte utila).


Se scoate gheata din frigider si se rastoarna pe un fund de lemn.


Se taie varful pungii de ciocolata si se decoreaza rapid forma de gheata, avand grija sa punem mai multe straturi de ciocolata.Ciocolata se va intari imediat pe forma si se va desprinde usor.


Se da repede cosuletul de ciocolata la congelator pt a se intari bine (eu primul cosulet l-am ratat pt ca se topeste repede ciocolata daca e cald in incapere).


Blatul:


Ouale cu zaharul se bat bine la mixer timp de 2-3 minute.


Apoi se adauga pe rand laptele caldut, uleiul, faina amestecata in prealabil cu cacao si praful de copt, se adauga si sarea si se mixeaza la mixer la prima treapta pana se incorporeaza tot.


Tapetam o tava rotunda(diametru 26 cm) cu hartie de copt.


Separam compozitia in 2 parti egale(merge si 3 foi mai subtiri daca vreti mai multe foi) si turnam prima jumatate din compozitie in forma de tort.


Dam la cuptor pt maxim 10 min la foc mediu (se testeaza cu scobitoarea, daca mai e nevoie se mai lasa 1-2 minute).


Scoatem prima foaie din cuptor si o lasam la racit.


La fel procedam si cu a2a foaie.


Foile vor iesi foarte pufoase!


Asamblare:


Pe un platou punem prima foaie, o insiropam cu siropul si adaugam un strat generos de frisca.


Al 2 lea blat il decupam cu diferite forme(eu am avut floricica) iar floricelele din blat ramase le pasttram pt decorarea tortului.


Punem si a 2a foaie peste frisca, fara sa apasam, iar in golurile ramase de la flori punem frisca si capsuni.


Se orneaza tortul cu ciocolata topita, iar pe margini se pun floricelele.


Se scoate cosuletul de ciocolata din congelator si se pozitioneaza in mijloc, apoi se umple cu capsuni.


Se savureaza cu mare pofta!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 10:18

ce bine arata

Lia_ 1

04.01.2014, 09:39

favorite

babi5 1

15.12.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas si mascarpone