Tort aniversar

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Aug 2010 | 3091 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru prietenul de joaca a lui andutu- pentru ornare m-am inspirat de la miha :*

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 2 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 gr mure
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 l frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri de smantana
  • bomboane decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt dam la rece.


Intre timp pregatim crema de mure:


Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia,


dupa care pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, incorporam si gelatina in crema o punem la rece cam 20 de minute pana incepe sa se ingroase putin.


Mixam si frisca si o dam la rece.


Blatul il decupam in forma de 1, dupa care il taiem in 2.


Incorporam crema de mure in frisca si omogenizam bine.


Insiropam blaturile, dupa care punem crema pe fiecare, iar deasupra ornam cu frisca si bombonele pentru decor.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

adasev12 1

30.08.2010, 14:53

super si de efect...mi-ai dat o idee grozava cu tortul in forma de cifra...am sa tin inte pe cand face alex al meu 2 ani
felicitari!

Dana Cristea - pusikmea 1

30.08.2010, 15:11

multumesc ada, ideea nu este a mea, am vazut si eu pe la fete, pe net, insa intr-adevar este de efect

Julie 1

03.09.2010, 09:28

Super tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent