Tort aniversar

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 28 Aug 2010 | 6446 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru prietenul de joaca a lui andutu- pentru ornare m-am inspirat de la miha :*

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 2 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 gr mure
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 l frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri de smantana
  • bomboane decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt  dam la rece.

Intre timp pregatim crema de mure:

Mixam murele , peste care adaugam smantana, omogenizam compozitia,

dupa care pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, incorporam si gelatina in crema o punem la rece cam 20 de minute pana incepe sa se ingroase putin.

Mixam si frisca si o dam la rece.

Blatul il decupam in forma de 1, dupa care il taiem in 2.

Incorporam crema de mure in frisca si omogenizam bine.

Insiropam blaturile, dupa care punem crema pe fiecare, iar deasupra ornam cu frisca si bombonele pentru decor.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adasev12 1

30.08.2010, 14:53

super si de efect...mi-ai dat o idee grozava cu tortul in forma de cifra...am sa tin inte pe cand face alex al meu 2 ani
felicitari!

Dana Cristea - pusikmea 1

30.08.2010, 15:11

multumesc ada, ideea nu este a mea, am vazut si eu pe la fete, pe net, insa intr-adevar este de efect

Julie 1

03.09.2010, 09:28

Super tort!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza - Dukan