Tort cu crema de zahar ars

de miremirc in Torturi, 25 Sep 2011 | 28181 vizualizari

 

by Naina

 

INGREDIENTE

Crema de zahar ars :

  • 5 lg zahar pentru caramelizat
  • 600 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg rom
  • 1 lgt ness

Blat :

  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Decor :

  • 200 ml smantana pentru frisca35% grasime (LaDorna)
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita in care vom coace tortul (d=22 cm), punem cele 5 lg de zahar si le caramelizam, apoi rotim cratita de mai multe ori pentru a se lipi caramelul de peretii cratitei, invartim sub jet de apa rece exteriorul cratitei, de cateva ori.


Pentru crema : mixam ouale , adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si omogenizam; adaugam rom-ul, ness-ul dizolvat in 1 lg apa fiarta si turnam compozitia peste zaharul caramelizat din cratita.


Dam cratita la cuptor pentru 20-30 de minute (pana se intareste crema).


Pentru blat : mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie si faina , amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia peste crema din cratita si dam la copt, pana se coace si blatul (cam 20 min.).


Lasam sa se raceasca cratita putin, apoi rasturnam prajitura pe un platou, invers, astfel incat blatul sa fie jos.


Pentru decor : mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana se intareste frisca (cam 5-6 minute)

Decoram cu frisca si cu bombonele sau fiecare dupa imaginatia lui :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Bya Ralu 1

03.02.2013, 21:52

arata super!la favo

adutza2 1

05.02.2013, 17:16

sigur blatul nu are nevoie de praf de copt?

miremirc 1

05.02.2013, 20:17

Nu e necesar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv-Mickey Mouse