Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

de Andra_Constantinescu in Torturi, 24 Ian 2017 | 1672 vizualizari

 

Si-am ajuns si la 400 de retete (desi, dupa mine, era programat sa ajung la numarul acesta prin noiembrie anul trecut, dar n-am mai ajuns atunci) si cum se putea sa sarbatoresc altfel decat cu un tort delicios? 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • circa 150 g faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 500 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 300 g ciocolata cu caramel
  • 300 ml frisca indulcita
  • 150 g nuca macinata
  • 7 linguri zahar
  • 3-4 banane
  • Decor:
  • 200 ml frisca indulcita
  • 10 g cacao
  • 30 g zahar pudra
  • perlute argintii din zahar
  • 3 cutii cu napolitane-sticksuri zebra (112 g/cutie)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400:

Blat:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se pune cacaua, faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila de 22 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde de marginea tavii si se scoate din aceasta.


Se lasa sa se raceasca de tot, inainte de a-l taia.


Sirop:


Intr-o craticioara, se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care, se adauga esenta de rom.


Crema:


Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-o craticioara si se tin la foc, amestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Crema se pune apoi intr-un castron si se lasa sa se raceasca, dupa care se tine castronul 10-15 minute la congelator.


Intr-o craticioara se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care, se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.


Crema se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.


Asamblare:


Se taie blatul in 3, se pune o foaie pe un platou pe care a fost asezat inelul de la forma in care a fost copt blatul, se insiropeaza, se adauga crema, apoi un rand de felii de banana, o alta foaie de blat, care se insiropeaza, crema, inca un rand de felii de banana si la final ultima foaie de blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da tortul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile inelului cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate.


Se mixeaza frisca, dar nu foarte mult, apoi se adauga cacaua si zaharul vanilat cernute si se mixeaza in continuare.


Se imbraca tortul cu un strat de frisca, apoi cu ajutorul unui posh se formeaza trandafiri pe el, iar din loc in loc cate o floare mica in varful careia se pune cate o perluta argintie din zahar.


De jur-imprejurul tortului se pun napolitanele-sticksuri zebra taiate pe jumatate, dupa care se formeaza floricele la baza lor, in varful carora se pun perlute argintii din zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

loredanaaa 1

25.01.2017, 16:30

Frumos și bun , o idee buna cu nuci și banane pentru următorul meu tort.

dantes 1

29.01.2017, 06:34

Superb! Felicitari!

Andra_Constantinescu 1

30.01.2017, 18:40

Multumesc frumos, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Deliciul copiilor"