Tort cu ciocolata Nutella

de IrinaChef in Bucataras in oras, 24 Ian 2013 | 3638 vizualizari

 

O reteta de un tort pufos si consistent , perfect pentru orice ocazie !

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata Nutella:

Pentru Blat :

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece,treptat zaharul se bate pana se face bezea.Galbenusul se freaca cu cele 2 linguri de ulei si se incoporeaza usor un albus batut bine.Se adauga faina cu praful de copt cernute, amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit adaugam cacao.

Se toarna intr-o forma unsa cu margarina sau ulei si tapetata cu faina,Il lasan 25-30 min depinde de cuptor. Il lasam la racit si se taie in 3 blaturi.

Intre timp facem crema: punem toata Nutella intr-o oala, adaugam esenta de rom si cele 2-3 linguri de lapte (cat sa se formeze o crema ca sa o putem intinde pe blaturi). O dam de pe foc. Punem intr-o tigaie nucile si putin zahar cat pentru a se carameliza si le adaugam in crema facuta.

Facem siropul din apa si zahar si insiropam bine cele 3 blaturi. Punem pe rand un blat si un strat de crema iar la sfarsit  il putem orna cu ciocolata alba ( eu asa am facut) .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata Nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu zmeura si ciocolata