Tort cu ciocolata si capsuni

de Laly in Torturi, 8 Sep 2011 | 2664 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4oua
  • 1 1/2 cesti cu faina
  • 2 cesti cu zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • CREMA GANACHE DE CIOCOLATA:
  • 300 gr ciocolata amaruie de menaj
  • 400 ml frisca lichida
  • un borcan compot de visine 
  • GLAZURA:
  • 210 gr ciocolata amaruie
  • 165 ml frisca lichida
  • 40 gr unt moale
  • capsuni pentru decor
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

BLATUL:

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.Se taie blatul pe trei nivele.

CREMA:

Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur.Mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata. Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem crema racita bine pana isi dubleaza volumul.Adaugam visinele din compot si omogenizam incet,ca visinele sa-si pastreze forma.

GLAZURA:

Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie sa nu de in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Adaugam frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita.
Lasam la racit cateva minute.

ASAMBLARE:

In tava in care am copt blatul punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot.Punem o parte din crema,blat insiropat si apoi crema.Punem si ultimul blat.

Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

irena 1

04.03.2012, 21:17

Bun si frumos prezentat !

Laly 1

04.03.2012, 21:35

Simona poti pune ce doresti in interior.Eu am avut ramase visine din compot,capsunile le papase copilul

cocolina 1

30.05.2012, 19:21

foarte bun si delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!