Tortul lui Florin

de mamaieelena in Torturi, 18 Apr 2011 | 1956 vizualizari

 

Ieri a fost o sarbatoare mare Intrarea Domnului in Ierusalim sunt sigura ca stiti si voi acest lucru eu in familie am multe flori incepand de la sot si terminand cu nepotii si cu gandul tot timpul la ei am zis ca totusi sa fac ceva dulce ,de post si bun: evident si aspectos acolo.... cat de cat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr. faina
  • 100 gr margarina
  • 150 lapte de soia
  • 15 gr.draojdie proaspata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 80 gr. nuca macinata
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Crema:
  • 100 ml lapte soia
  • 200-250ml suc de cirese la cutie
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri cu zahar
  • 50 gr margarina
  • 100 gr.ciocolata de menaj
  • esenta de migdale      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul lui Florin:

Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si a stat pana s-a rumenit frumos pe deasupre.


Cit a stat la cuptor aluatul am pregatit crema astfel:am dizolvat in lapte amidonul,cacao,zahar ,vanilie:cand a inceput sa se ingroasa am pus sucul de cirese si esenta de migdale la sfarsit cand am luat-o de pe foc am pus ciocolata si margarina ,A rezultat o crema fina, usor acrisoara si un gust de migdala. Cand s-a racit blatul si crema am taiat blatul in doua bucati si am pus crema la mijloc si bineinteles si pe deasupra.Am ornat cu zahar ars si capsuni proaspete.


Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul lui Florin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

20.04.2011, 23:36

La multi ani cu sanatate sarbatoritilor !!!
Frumos si deosebit tort de post
Paste fericit si binecuvantat va doresc !!!

elena1988 1

21.04.2011, 09:41

mamaieelena 1

23.04.2011, 23:22

mihaela,elena multumesc si voua va doresc sarbarori cu sanatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars