Tortul lui Florin

de mamaieelena in Torturi, 18 Apr 2011 | 1522 vizualizari

 

Ieri a fost o sarbatoare mare Intrarea Domnului in Ierusalim sunt sigura ca stiti si voi acest lucru eu in familie am multe flori incepand de la sot si terminand cu nepotii si cu gandul tot timpul la ei am zis ca totusi sa fac ceva dulce ,de post si bun: evident si aspectos acolo.... cat de cat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr. faina
  • 100 gr margarina
  • 150 lapte de soia
  • 15 gr.draojdie proaspata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 80 gr. nuca macinata
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Crema:
  • 100 ml lapte soia
  • 200-250ml suc de cirese la cutie
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri cu zahar
  • 50 gr margarina
  • 100 gr.ciocolata de menaj
  • esenta de migdale      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul lui Florin:

Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si a stat pana s-a rumenit frumos pe deasupre.


Cit a stat la cuptor aluatul am pregatit crema astfel:am dizolvat in lapte amidonul,cacao,zahar ,vanilie:cand a inceput sa se ingroasa am pus sucul de cirese si esenta de migdale la sfarsit cand am luat-o de pe foc am pus ciocolata si margarina ,A rezultat o crema fina, usor acrisoara si un gust de migdala. Cand s-a racit blatul si crema am taiat blatul in doua bucati si am pus crema la mijloc si bineinteles si pe deasupra.Am ornat cu zahar ars si capsuni proaspete.


Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul lui Florin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

20.04.2011, 23:36

La multi ani cu sanatate sarbatoritilor !!!
Frumos si deosebit tort de post
Paste fericit si binecuvantat va doresc !!!

elena1988 1

21.04.2011, 09:41

mamaieelena 1

23.04.2011, 23:22

mihaela,elena multumesc si voua va doresc sarbarori cu sanatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si zmeura