Tort cu ciocolata si crema de branza (2)

de Anamaria Cook in Torturi, 2 Noi 2014 | 5283 vizualizari

 

Astazi am facut o noua varianta a tortului cu crema de branza ca tot il iubin noi asa mult, dar de data aceasta cu mult mai multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru Crema:
  • 100 g crema de branza
  • 50 g unt
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • Pentru Decor:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de branza (2):

Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata. Incorporati faina usor apoi adaugati ciocolata topita.

Turnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Eu am copt blatul in tavi patrata iar apoi le-am taiat in forme rotunde pentru a avea aceasi dimensiune. Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet.

Pentru crema mixati crema de branza cu untul si indulcitorul pudra pana ce obtineti o crema consistenta. Construiti tortul dupa forma blat, crema, blat, crema, blat. La final ornati cu ciocolata topita si dati la frigider pentru cateva ore sau macar pana ce ciocolata s-a intarit :). POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Note: Daca doriti sa mai taiati din calorii, caci acest tort are destule, folositi ciocolata amaruie si inlocuiti zaharul cu indulcitor pudra. Acum ceva timp am incercat sa folosesc crema de branza light dar nu mi-a reusit asa ca din pacate acest ingredient va ramane full fat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de branza (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine