Tort festiv foarte gustos a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 9178 vizualizari

 

Este al 5-lea tort propus de Mihaela, unul mai gustos si mai aspectos ca altul.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 250 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 250 gr miez de nuca pisat
  • 6 galbenusuri fierte
  • 2-3 linguri de smantana
  • CREMA 1
  • 150 gr zahar
  • 0,5 pahar lapte
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • CREMA 2
  • 1 pahar dulceatza de visine fara simburi sau dulceatza de zmeura.
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 4 albusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv foarte gustos a la Mihaela:

Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius.


Zaharul si ciocolata rasa o fierbem pana se ingroasa compozitia data(cam cum e smantana)

Dupa acea o luam de pe foc,dupa ce s-a racit de tot adaugam untul si galbenusurile. Batem cu mixerul vreo 3 min.


Deci dulceatza o maruntim in robotul de bucatarie,apoi adaugam miezul de nuca pisat.

Albusurile la batem separat pana se fac spuma si le adaugam la dulceatza si nuci.


Tortul se unge aceste 2 creme alternant.o foaie cu una,o foaie cu alta, deasupra ornam fiecare dupa gustul sau.


Eu am ornat cu crema 1 + am adaugat vopsea alimentara si am mai decorat cu zmeura si mure!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv foarte gustos a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

deyutzky 1

22.05.2011, 11:55

Rocsi 1

18.10.2011, 22:55

ce frumos e ornat...acum vad si ce retete se puneau la inceput

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat din chek cu albusuri si crema de fructe de padure