Tort cu crema de iaurt si piersici

de camelia75 in Torturi, 2 Ian 2013 | 13764 vizualizari

 

Este un tort usor de facut si foarte gustos!!!Nu o sa regretati daca-l “executati” !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat
  • 8 oua
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 lingurite cacao
  • Ingrediente pentru crema de iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr iaurt
  • 6 linguri pline zahar pudra
  • 1 plic gelatina granule
  • 1 compot (400 gr) piersici
  • 1 cutie ananas
  • 1 zahar vanilat
  • Ingrediente pentru decorarea tortului :
  • 200 ml frisca lichida
  • piersici din compot
  • 1 pliculet tort gelee incolor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si piersici:

Mod de preparare blat:


Incalziti cuptorul.


1.Separati albusurile de galbenusuri.


2.Cu mixerul bateti albusurile cu sarea si apa pana devin spuma,apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat si mixati pana ce zaharul se dizolva complet.


3.Adaugati galbenusurile si la final faina amestecata cu cacao si praful de copt.


4.Puneti compozitia uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si coaceti timp de 10-15 minute la 180 grade.


Mod de preparare crema de iaurt


1.Taiati ananasul si jumatate din cantitatea de piersici bucati mici,iar restul opriti pentru decorarea tortului.Puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.


2.Hidratati gelatina intr-o jumatate cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.


3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.


4.Adaugati frisca batuta,piersicile si ananasul.


5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 10-15 minute(nu mai mult)


Asamblarea tortului


1.Insiropati bine blatul de tort cu zeama de la compot.


2.Dupa ce blatul este insiropat bine intindeti uniform crema de iaurt.


3.Lasati 10-15 minute, apoi taiati fasii de 5 cm, din lungimea tavii.Trebuie sa aveti 5 fasii.


4.Prima fasie o rulam si o punem in centrul platoului,apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.


5.Dati la rece pentru ~2 ore,apoi ornati cu felii de piersici,frisca batuta si glazura tort gelee transparent pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic.


6.Dati la frigider pentru cateva ore inainte sa-l serviti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

DIANA B 1

03.03.2013, 11:12

FlaviaD 1

02.08.2013, 14:40

Foarte reusit

nadea68 1

02.08.2013, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34