Tort cu fructe și ciocolată

de Rita Ilies in Torturi, 2 Ian 2014 | 2547 vizualizari

 

Nu se putea să intrăm în noul an fără un tort festiv care să ne îndulcească și care să ne răsfețe în noaptea dintre ani. Dacă în toți anii am văzut și am mâncat doar torturi cu frișcă, de care m-am săturat până peste cap, anul acesta am schimbat placa și am ales ciocolata. Am păstrat fructele, pentru a ne vitaminiza puțin. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de ciocolată:
  • 3 ouă
  • 160 g unt
  • 125 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru blatul de vanilie:
  • 3 ouă
  • 4 linguri cu zahăr vanilinat
  • 3 linguri cu făină
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 400 g zahăr
  • 400 g unt gras ( 82 % - 85 % )
  • 50 g cacao
  • 5 ouă întregi
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe și ciocolată:

Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină. Puneți hârtie de copt într-o formă de tort, adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme. În plus, e un blat cu un miros și gust delecios de ciocolată. :)


Separați albușurile de gălbenușuri. Acestea se bat spumă cu praful de sare. Adăugați treptat zahărul vanilinat și mixați la viteză mare până când veți obține o spumă tare și densă, adăugați apoi gălbenușurile mixând la viteză mică, iar la final, tot pe rând, presărați făina. Coaceți blatul la fel cum ați procedat cu cel de ciocolată.


Modul de preparare a cremei:


Se amestecă foarte bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. Se lasă să se răcească iar între timp frecăm bine untul până devine cremos. Când compoziția cu cacao s-a răcit, se toarnă peste unt și se amestecă energic până se omogenizează. Se lasă la frigider. Crema trebuie să fie TARE, încât să stea pe lingură.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rita Ilies 1

02.01.2014, 22:29

Mulțam, feteor!

laura_n 1

03.01.2014, 17:48

yuuum!

Rita Ilies 1

03.01.2014, 18:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent