Tort cu ciocolata si crema de vanilie

de Lau in Mancare copii, 28 Iul 2019 | 4535 vizualizari

 

Meniu copii

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 15 linguri faina
  • 5 linguri apa rece
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 300 g mure
  • 50 g unt
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 200 g praline de ciocolata
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 g smantana
  • 50 ml frisca
  • 20 g ulei
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de vanilie:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea la 180 grade C.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de vanilie- laptele il amestecam cu galbenusurile, amidonul, zaharul si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam untul, esenta dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca dupa care amestecam cu crema de vanilie.

Crema de ciocolata-topim ciocolata cu frisca, lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam impreuna cu smantana pana ce isi dubleaza volumul.

Ansamblare-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam 1/2 crema de vanilie(mure)-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de vanilie-mure-ultima foaie de blat-insiropam-dam la rece 30 min.

Mixam frisca cu smantana pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 2 linguri de creama de ciocolata, amestecam pana ce se omogenizeaza-imbracam tortul si dam din nou la rece 10 min.

Topim ciocolata cu frisca si uleiul, turnam deasupra lasand sa curga si pe margini.

Decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Amandina- varianta Miha

ieri la 10:28

Reteta de tarta aperitiv

de Caty 2

pe 27.02 la 21:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Soarele - papanasi cu caise