Tort cu ciocolata si gem de zmeura

de Camelya in Torturi, 7 Ian 2017 | 599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca batuta
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la un compot cu ananas sau apa+zahar
  • Decor:
  • pasta de zahar de culoare alba
  • pasta de zahar rosie
  • scobitori sau bete pentru frigarui
  • panglica tort
  • crema de unt:
  • 300 g unt 
  • 150 g zahar pudra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si gem de zmeura:

Blat cacao:


Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel, pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm, tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C, timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare.


Mousse de ciocolata:


Mixam frisca lichida si apoi o dam la rece. Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am topit granulele de gelatina in cuptorul cu microunde. Intr-o craticioara mica, punem frisca pe foc. O lasam pana este fierbinte. Nu trebuie sa dea in fiert. Adaugam ciocolata rupta in bucatele si o amestecam cu un tel pana se topeste. Adaugam gelatina si mai amestecam putin. Luam ciocolata de pe foc si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, o punem in frigider pentru 20-30 de minute. Scoatem crema de ciocolata si o mixam. Incorporam frisca in crema de ciocolata. Taiem blatul in 3 sectiuni. Punem prima sectiune in cercul formei in care am copt blatul. Cu o lingurita, scobim usor la suprafata blatului. Pastram resturile de blat. Adaugam 2-3 linguri de gem de zmeura, intindem uniform iar apoi acoperi cu resturile pe care le-am scobit. Insiropam usor prima sectiune. Adaugam 1-2 linguri de crema. Intindem uniform. Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem 1-2 linguri de crema. Insiropam usor si ultima sectiune. Cu o lingurita, scobim usor la suprafata blatului. Pastram resturile de blat. Adaugam 2-3 linguri de gem de zmeura, intindem uniform iar apoi acoperi cu resturile pe care le-am scobit. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi, imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra). Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta alba de zahar. Acoperim tortul cu pasta de zahar si il finisam. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta rosie de zahar. Decupam inimioare mai groase cu o forma. Eu am decupat 6 inimioare. Decupam si cateva cerculete. Infigem inimioarele in scobitori iar apoi le fixam pe tort. Lipim cerculetele pe suprafata tortului cu crema de unt. La baza tortului punem panglica de decor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Camelya 1

08.01.2017, 11:45

Multumesc!

Gherca Daniela 1

09.01.2017, 17:52

foarte frumos tortuletul!

Camelya 1

13.01.2017, 16:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort nemtesc cu branza