Tort cu ciocolata si nuca

de sabiradu in Torturi, 11 Dec 2010 | 5415 vizualizari

 

Delicios

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri nuca coapta si maruntita(tocata)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom

crema

  • 1200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri apa

crema 2

  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o portocala
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri zahar

Sirop

  • 1 cana de zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 1 esenta rom

glazura

  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri de apa
  • 2 linguri de margarina

 Decor

  • margarete din pasta de zahar,
  • frisca ,
  • crema cu portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca:

Blat

Se separa albusurile ,se bat spuma cu zahar apoi se adauga galbenusurile ,uleiul faina cernuta cu praful de copt apoi nuca.

Se coace la foc potrivit apoi se taie in 3 felii

Crema cu portocala

Se pun galbenusurile,zaharul si zeama de la portocala la foc mic ,se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa la racit.Se mixeaza apoi cu untul moale.

Crema 2

se pun pe foc cacaoa,zaharul si apa pana se face un sirop gros.Se lasa la rece apoi se amesteca usor cu frisca batuta spuma.

Glazura

Se pun nu foc cacaoa zaharul si apa ,dupa ce se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se adauga margarina

Sirop

Se pune la ars putin zaharul apoi se adauga margarina siapa.Cand adaugam margarina o sa iasa un sirop caramel minunat.

Se insiropeaza primul blat ,se pune crema cu frisca apoi blatul 2 insiropat,crema cu portocala.Blatul 3 si se toarna glazura calduta.

Am facut un model cu crema de portocala ramasa apoi floricele din pasta si trandafiri din frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

11.12.2010, 23:23

delicios!5

lilik 1

12.12.2010, 11:50

f frumos

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:28

frumos si bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole boabe
  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!