Tort cu ciocolata si nuca

de sabiradu in Torturi, 11 Dec 2010 | 4255 vizualizari

 

Delicios

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri nuca coapta si maruntita(tocata)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom

crema

  • 1200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri apa

crema 2

  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o portocala
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri zahar

Sirop

  • 1 cana de zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 1 esenta rom

glazura

  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri de apa
  • 2 linguri de margarina

 Decor

  • margarete din pasta de zahar,
  • frisca ,
  • crema cu portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca:

Blat

Se separa albusurile ,se bat spuma cu zahar apoi se adauga galbenusurile ,uleiul faina cernuta cu praful de copt apoi nuca.

Se coace la foc potrivit apoi se taie in 3 felii

Crema cu portocala

Se pun galbenusurile,zaharul si zeama de la portocala la foc mic ,se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa la racit.Se mixeaza apoi cu untul moale.

Crema 2

se pun pe foc cacaoa,zaharul si apa pana se face un sirop gros.Se lasa la rece apoi se amesteca usor cu frisca batuta spuma.

Glazura

Se pun nu foc cacaoa zaharul si apa ,dupa ce se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se adauga margarina

Sirop

Se pune la ars putin zaharul apoi se adauga margarina siapa.Cand adaugam margarina o sa iasa un sirop caramel minunat.

Se insiropeaza primul blat ,se pune crema cu frisca apoi blatul 2 insiropat,crema cu portocala.Blatul 3 si se toarna glazura calduta.

Am facut un model cu crema de portocala ramasa apoi floricele din pasta si trandafiri din frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

11.12.2010, 23:23

delicios!5

lilik 1

12.12.2010, 11:50

f frumos

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:28

frumos si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone