Tort cu crema de branza dulce si capsuni

de Teo in Torturi, 26 Sep 2013 | 4396 vizualizari

 

Este un tort aniversar pentru ziua de nastere a fetei mele, Liana. Mami si tati ii ureaza "La Multi Ani!" si un inceput bun in casa lor.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • un praf de copt
  • esenta rom
  • 2 linguri de ulei
  • CREMA
  • 400 gr branza dulce cu smatana Fagaras
  • o budinca de capsuni
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 300 gr frisca
  • 1/2 kg capsuni
  • 2 plicuri gelatina
  • SIROP:
  • 100 gr zahar caramelizat
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 100 ml de frisca
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr de unt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza dulce si capsuni:

BLAT: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu putina sare, adaugam putin cate putin zaharul, batem pana obtinem o spuma consistenta; treptat adaugam un galbenus, faina si praful de copt, cacao, uleiul si esenta de rom. Turnam in forma de tort, tapetata cu hartie de copt, Se da la cuptor pentru 30 min. Dupa racire se taie blatul in doua pe orizontala.


CREMA: Fierbem budinca de capsuni conform instructiunilor de pe plic; batem branza cu zaharul pudra; punem gelatina la inmuiat cu 150 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi; batem frisca, amestecam cu budinca si branza dulce, capsunile maruntite si la final gelatina racita.


PENTRU DECOR: punem toate ingredientele intr-un vas pe baie de aburi pana se omogenizeaza compozitia.


Punem prima foaie de blat, o insiropam si asezam crema; peste crema asezam a doua foaie de blat, insiropam usor si turnam compozitia pentru decor peste a doua foaie. Il imbracam si pe lateral, iar deasupra ornam cu floricele din frisca si capsuni intregi.

 

TIPS-URI

1

am folosit budinca de capsuni pentru un gust mai intes de fruct

2

am taiat blatul in doua pentru ca era mai importanta crema

3

este deosebit de gustos si racoritor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza dulce si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Teo 1

27.09.2013, 22:03

Va multumesc,fetelor!

diaconta 1

28.09.2013, 23:32

ce tort bun

diana_k 1

24.10.2013, 08:34

tare bun tortul si delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza si afine