Tort cu crema de cafea

de Miha in Torturi, 26 Aug 2013 | 15528 vizualizari

 

va las tortul asta sa-l aveti pe dimineata, ca eu nu ma pot trezi cu noaptea-n cap sa va dau dulce la cafea :)))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua (mici)
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 2 linguri cafea solubila
  • 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • ~100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cafea:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si cacaoa, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna intr-o tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30-35 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Cafeaua se dizolva in putina apa calda. Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Incorporam laptele apoi punem la fiert la baine marie pana crema se infierbanta bine si nu se mai simt cristale de zahar. Se da deoparte, sa lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza bine impreuna cu untul moale. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza.


Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine ferma, apoi se incorporeaza in crema de unt.


Sirop:


Zaharul se caramelizeaza, apoi se “stinge” cu apa rece. Se lasa deoparte pana se raceste si caramelul se topeste.


Blatul bine racit se taie in 3 parti si se insiropeaza. Se repartizeaza crema intre blaturi si se orneaza dupa preferinta.


Se da la rece pentru cateva ore.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Crema este destul de multa pentru acest tort, jumatate din ea am folosit la ornat. Daca faceti un blat mic faceti doar o jumatate de portie sau faceti un blat mai mare, de cca 24 cm diametru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

dantes 1

25.03.2017, 07:50

Delicios!

UrsanMihaela 1

24.03.2018, 16:09

Ador gustul cafelei in crema, deci tortul tau e pe gustul meu .

RuxyRux 1

24.03.2018, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu