Tort cu crema de cafea si brandy

de Constelatialeu in Torturi, 27 Mai 2014 | 3942 vizualizari

 

Maine-i ziua unei prietene si sper sa-i fac o surpriza placuta.....asa ca azi am tot schitat in cap cum sa fie,ce sa iasa,pana mi-au iesit mie peri albi,ca nu aveam destui......pana la urma a iesit ce se vede mai jos....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • Crema
  • 2 plicuri crema cafea si barandy de la Dr.Oetker
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g lapte condensat pilos
  • 300 ml lapte rece
  • Pentru tortul mic din interior
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura lapte
  • 20 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri coniac
  • Pt.ornat
  • crema
  • frisca
  • ciocolata topita
  • capsuni trase-n ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cafea si brandy:

Blat:


Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si cacaoa cernute.Omogenizam bine si apoi adaugam albusurile,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Pregatim o forma de tort,26 cm, o imbracam in hartie de copt,pentru ca aveam nevoie ca la mijloc sa fie gol,am folosit o forma speciala,se va vedea in imagini.Am turnat compozitia in forma,am dat forna la cuptorul preincalzit,cand a trecut testul scobitorii am scos forma din cuptor.Am lasat sa se raceasca bine,am mai largit un pic mijlocul si am taiat blatul in patru.


Sirop:


Apa cu zaharul pe foc sa fiarba,cand a dat in clocot orim focul si punem coniacul,lasam sa se raceasca.


Crema:


Intr-un castron punem cele doua plicuri de crema cafea cu brandy,adaugam zaharul farin si laptele condensat ,amestecam,apoi subtiem cu laptele rece si mixam cu mixarul pana obtinem o crema consistenta.


Pentru tortul din interior


Ouale cu zaharul si laptele pe foc pana se ingroasa,avem grija sa amestecam mereu sa nu se lipeasca.Tragem cratita de pe foc adaugam laptele condensat si gelatina,care a fost hidratata in apa rece,conform instructiunilor de pe pachet.Omogenizam si adaugam frisca batuta spuma.


Asamblare:


Asezam prima parte de blat o siropam si punem crema peste,apoi procedam la fel si cu urmatoarele parti de blat.Peste tortul format punem un inel de la o forma de tort cu diametrul de 18 cm,ornam cu capsuni taiate si apoi turnam compozitia de tort ( tortul mic).Ca sa nu avem surpriza sa ne curga ,incercam sa impingem inelul de tort in blat,eu n-am fixat chiar bine si s-a mai prelins,dar am dres-o.....Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca tortul din mijloc.Dupa ce s-a intarit ornam tortul cu crema,frisca ,capsuni trase-n ciocolata sau cum va loveste inspiratia si imaginatia......

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea si brandy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Lia_ 1

06.08.2014, 13:41

am inteles. ne betivesti cu brandy si apoi ne dai o cafea ca sa ne trezim

Pushaa 1

06.08.2014, 15:03

MIUTA 1

06.08.2014, 15:35

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată