Tort cu crema de ciocolata

de Rocsi in Torturi, 9 Feb 2011 | 4915 vizualizari

 

A fost ziua unei prietene si am fost la ea sa pregatim un tort..nu a fost el spectaculos,dar a fost delicios...

 

INGREDIENTE

blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca macinata
  • 5-7 linguri faina

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt cu 80 % grasime sau margarina
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim blatul:

separam albusurile de galbenusuri.

albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste.

adaugam si galbenusurile ,unul cate unul.

apoi incorporam uleiul si praful de copt.

adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de rom.

la urma punem faina,treptat.

luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

turnam compozitia in tava si o dam la cuptor,pana ce blatul este copt.

cand este gata il scoatem ,il lasam la racit ,apoi il taiem in 3 foi.

crema:

punem laptele la fiert cu plicul de zahar vanilat.

intr-un castron amestecam faina cu cacaua,zaharul si cateva linguri din laptele pus la fiert.

amestecam bine sa nu avem cocoloase .

cand laptele fierbe ,adaugam compozitia de faina si invartim bine,continuu,la foc mic,pana se ingroasa crema ca o budinca.

cand e gata o luam de pe foc,o acoperim cu niste staniol si o dam la rece.

untul il batem spuma cu putin zahar pudra.

cand crema este racita adaugam untul batut spuma.

la urma adaugam si coaja rasa de la o portocala si esenta de rom.

incorporam totul cu o lingura.

asamblam tortul:

intr-o tava cu inel detasabil ,punem prima foaie de blat ,o insiropam(eu am insiropat cu niste zeama de compot de piersici) si punem o treime crema.

apoi foaia a doua insiropata,iar o treime crema.

punem si ultima foaie de blat,o insiropam si o ungem cu restul de crema.

marginile le imbracam in frisca si ornam dupa dorinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Oreo