Tort cu crema de ciocolata neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Iul 2015 | 3437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • cirese pentru ornat
  • fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata neagra:

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min.
Cernem faina si o adaugam putin cate putin in compozitia de mai sus amestecand de fiecare data  de jos in  sus ,de data aceasta cu o lingura de lemn.
Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.

Turnam compozitia de blat in tava si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit in prealabil. Coacem la 180 grade timp de aproximativ 30-40 min(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) . Lasam sa se raceasca. Cand este rece taiem blatul in doua si apoi il insiropam(eu l-am insiropat cu sucul de la niste compot de caise)   Prepararea cremei Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.
Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se racoreasca. Crema trebuie sa se intareasca putin sa nu curga in momentul in care o intindem pe foaia de blat.
Asezam o foaie de blat insiropat pe o farfurie si turnam jumatate din crema de ciocolata. Nivelam si apoi acoperim cu cealalta foaie de blat. Imbracam tortul cu restul cremei de ciocolata apoi ornam dupa placul fiecaruia.Eu am folosit pentru ornat fulgi de ciocolata si cirese.
Dam la frigider pentru cateva ore(3-4) si apoi feliem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura