Tort cu crema de ciocolata neagra

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Iul 2015 | 1525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 7 oua
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • 6 linguri zahar pudra
  • 400 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • cirese pentru ornat
  • fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata neagra:

Blatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe care il adaugam treptat), zaharul vanilat si praful de sare, circa 12-15 min.

Cernem faina si o adaugam putin cate putin in compozitia de mai sus amestecand de fiecare data de jos in sus ,de data aceasta cu o lingura de lemn.

Ungem o tava de tort(cu diametrul de 26 cm)cu unt si apoi o tapetam cu faina.


Turnam compozitia de blat in tava si nivelam.

Dam la cuptorul preincalzit in prealabil. Coacem la 180 grade timp de aproximativ 30-40 min(facem testul scobitorii si daca il trece scoatem tava din cuptor) . Lasam sa se raceasca. Cand este rece taiem blatul in doua si apoi il insiropam(eu l-am insiropat cu sucul de la niste compot de caise) Prepararea cremei Punem intr-un vas cu fund dublu frisca lichida si zaharul si lasam pana cand da intr-un clocot.

Luam de pe foc si adaugam ciocolata pe care am rupt.o in bucatele mai mici.

Adaugam si esenta de rom si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se racoreasca. Crema trebuie sa se intareasca putin sa nu curga in momentul in care o intindem pe foaia de blat.

Asezam o foaie de blat insiropat pe o farfurie si turnam jumatate din crema de ciocolata. Nivelam si apoi acoperim cu cealalta foaie de blat. Imbracam tortul cu restul cremei de ciocolata apoi ornam dupa placul fiecaruia.Eu am folosit pentru ornat fulgi de ciocolata si cirese.

Dam la frigider pentru cateva ore(3-4) si apoi feliem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:17

Perfect Medisorule drag!

Panacris 1

21.06.2016, 18:51

Minunaaaatt!

Ancutsa 1

19.12.2016, 11:14

E asa frumos! L-as manca pe tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Orangina