Tort cu crema de ciocolata si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 1 Iul 2013 | 11165 vizualizari

 

Un tort facut rapid pentru mama!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • un plic crema de ciocolata cu gust de trufe si rom (Dr. Oetker)
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte rece
  • ORNAT:
  • 200 ml frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si frisca:

Blatul :

Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa (24 cm), se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 minute. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se pun laptele, zaharul si plicul cu crema intr-un castron si se mixeaza.

Ornat:

Frisca se bate spuma.

Blatul se taie in doua, se pune jumatate de crema, blat si iarasi crema si se orneaza cu frisca .

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si frisca