Tort cu crema de ciocolata si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 1 Iul 2013 | 5086 vizualizari

 

Un tort facut rapid pentru mama!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA:
  • un plic crema de ciocolata cu gust de trufe si rom (Dr. Oetker)
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte rece
  • ORNAT:
  • 200 ml frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si frisca:

Blatul :


Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa (24 cm), se da la cuptor la foc potrivit 40 -45 minute. Se scoate si se lasa la racit.


Crema:


Se pun laptele, zaharul si plicul cu crema intr-un castron si se mixeaza.


Ornat:


Frisca se bate spuma.


Blatul se taie in doua, se pune jumatate de crema, blat si iarasi crema si se orneaza cu frisca .


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dea_Dea 1

02.07.2013, 08:36

Multumesc

Lavinia 1

02.07.2013, 09:22

delicios

Sim0na 1

02.07.2013, 12:45

place!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (cu crema ganache)