Tort cu mousse de fructe

de lilik in Torturi, 18 Aug 2011 | 9316 vizualizari

 

Ieri a fost ziua de nastere a cumnatei mele si i-am pregatit un tort cu mousse de fructe...racoritor si delicios..

 

INGREDIENTE

  • PT. PANDISPAN:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pliculet vanilina
  • PT MOUSSE DE FRUCTE:
  • 2 cutii compot mix de fructe(un fel de salata de fructe la cutie) de 450 gr
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pliculet vanilina
  • 6 foi de gelatina
  • PT DECOR:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pliculet vanilina
  • felii de piersici
  • bombonele argintii
  • PT INSIROPAT:
  • sucul de la cele 2 compoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe:

Preparare Tort cu mousse de fructe


Blat:


Batem albusurile cu zaharul ca pt bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit vanilina si faina,amestecand usor de jos in sus.Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(facem testul cu scobitoarea),dupa care lasam la racit.


Intre timp pregatim mousse-ul de fructe:


Batem putin ouale cu zaharul,dupa care le punem pe baie de aburi pana se fac,ca smantana,amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase,dupa care le dam deoparte la racit.


Intre timp punem fructele la scurs,apoi le trecem prin blender,ca sa obtinem un piure.


Batem frisca cu vanilina,apoi o amestecam cu piureul de fructe si dam la rece.


Gelatina o punem la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o topim in 2 linguri de apa fierbinte,dupa care o adaugam la crema de oua.


Cand crema de oua e rece o amestecam cu frisca,obtinand astfel umplutura noastra.


Taiem blatul in 3 si asamblam tortul in tava in care am copt pandispanul,pe care o tapetam cu folie pt alimente.


Punem o foaie de pandispan,o insiropam ,deasupra punem jumatate din mousse,alta foaie,insiropam,punem restul de mousse si acoperi cu alta foaie pe care o vom insiropa.


Dam totul la rece o noapte.A doua zi scoatem tortul din tava si il acoperim cu frisca(batem cei 500 ml frisca cu vanilina).


Tortul cu mousse de fructe il decoram dupa plac si imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

lilik 1

20.08.2011, 01:35

va multumim din suflet tuturor

diaconta 1

21.10.2011, 09:16

La multi ani Lilik sa ai parte de tot ce-i mai frumos pe lume,sanatate si multa bucurie

Xandrinne 1

14.04.2015, 08:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel