Tort cu mousse de fructe

de lilik in Torturi, 18 Aug 2011 | 17954 vizualizari

 

Ieri a fost ziua de nastere a cumnatei mele si i-am pregatit un tort cu mousse de fructe...racoritor si delicios..

 

INGREDIENTE

  • PT. PANDISPAN:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pliculet vanilina
  • PT MOUSSE DE FRUCTE:
  • 2 cutii compot mix de fructe(un fel de salata de fructe la cutie) de 450 gr
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pliculet vanilina
  • 6 foi de gelatina
  • PT DECOR:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pliculet vanilina
  • felii de piersici
  • bombonele argintii
  • PT INSIROPAT:
  • sucul de la cele 2 compoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe:

Preparare Tort cu mousse de fructe

Blat:

Batem albusurile cu zaharul ca pt bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit vanilina si faina,amestecand usor de jos in sus.Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(facem testul cu scobitoarea),dupa care lasam la racit.

Intre timp pregatim mousse-ul de fructe:

Batem putin ouale cu zaharul,dupa care le punem pe baie de aburi pana se fac,ca smantana,amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase,dupa care le dam deoparte la racit.

Intre timp punem fructele la scurs,apoi le trecem prin blender,ca sa obtinem un piure.

Batem frisca cu vanilina,apoi o amestecam cu piureul de fructe si dam la rece.

Gelatina o punem la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o topim in 2 linguri de apa fierbinte,dupa care o adaugam la crema de oua.

Cand crema de oua e rece o amestecam cu frisca,obtinand astfel umplutura noastra.

Taiem blatul in 3 si asamblam tortul in tava in care am  copt pandispanul,pe care o tapetam cu folie pt alimente.

Punem o foaie de pandispan,o insiropam ,deasupra punem jumatate din mousse,alta foaie,insiropam,punem restul de mousse si acoperi cu alta foaie pe care o vom insiropa.

Dam totul la rece o noapte.A doua zi scoatem tortul din tava si il acoperim cu frisca(batem cei 500 ml frisca cu vanilina).

Tortul cu mousse de fructe il decoram dupa plac si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

diaconta 1

21.10.2011, 09:16

La multi ani Lilik sa ai parte de tot ce-i mai frumos pe lume,sanatate si multa bucurie

Xandrinne 1

14.04.2015, 08:26

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos