Cheesecake cu mouse de mango si frisca

de CookieMonster in Torturi, 1 Mai 2013 | 2627 vizualizari

 

Pentru ca mi-a placut cum a iesit celalalt Cheesecake m-am hotarat sa repet experienta

 

INGREDIENTE

Cheesecake:

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 500 g lapte condensat ( o cutie xxl)
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar tos
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • jumate esenta de vanilie

Mousse de mango:

  • 250 g mango
  • 80 g zahar
  • 150 ml suc portocale ( o portocala jumate)
  • jumatate de esenta de portocala
  • 200 frisca lichida
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina (10 g)

Frisca pentru ornat

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mouse de mango si frisca:

Cheesecake


1. Mixam bine ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul ( aproximativ 5 minute).


2. Adaugam branza si mixam bine, apoi incorporam laptele condensat, esenta de vanilie si lingurile de faina, una cate una, amestecand incontinuu.


3. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit una cu diametrul de 26 cm) si se da in cuptorul preincalzit la 180 C pana se rumeneste putin ( la mine a durat 40 de minute). Se scoate si se lasa la racit.


Mousse de mango:


1. Mixam bine frisca lichida impreuna cu esenta de portocale.


2. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece timp de 10 minute.


3. Fructul se curata, se mixeaza si se pune la fiert impreuna sucul de portocale, zeama de lamaie si zaharul timp de 5 - 6 minute.


4. Pasati bine amestecul si lasati-l inca 2 - 3 minute pe foc mic pana da in primul clocot.


5. Lasati compozitia sa se raceasca putin si adaugati gelatina incalzita putin, apoi frisca mixata.


6. Turnati mouss-ul peste Cheesecake, nu inainte sa tapetati cu folie alimentara tava de tort si se lasa la frigder 2 - 3 ore.


Se scoate si se orneaza cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mouse de mango si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

01.05.2013, 22:27

Yamiiii

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:59

CookieMonster 1

02.05.2013, 15:31

of, ce scumpi imi sunteti cu totii Multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si zmeura