Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine

de mirela0911 in Torturi, 29 Noi 2016 | 1477 vizualizari

 

Un tort delicios in care combinatia ciocolata cu visine este mai mult decat irezistibila.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua mari
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • 12 lg faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie/portocala

Pt. crema de ciocolata:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 2 lg nutella
  • esenta de rom

Pt. jeleul de visine:

  • 300 g visine
  • 4-5 lg zahar
  • 2 crengute de menta
  • 1 lg cu varf amidon

Mai avem nevoie de:

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 300 ml frisca lichida
  • sirop de visine
  • 16 buc piscoturi
  • 400 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • 2 lg lichior amaretto
  • 1 fruct kaki
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se adauga cele 2 lg de apa rece si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri. Se omogenizeaza si se adauga si coaja rasa de lamaie sau portocala. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste spuma in 2-3 reprize, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pana la incorporare. Se toarna in tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate si se lasa sa se raceasca.


Crema de ciocolata: Intr-o craticioara de inox se pune frisca si ciocolata amaruie (80 g) rupta bucati mai mici. Se da la foc mic pana se incalzeste si se topeste ciocolata. Se amesteca bine pentru omogenizare. Se da la rece pentru cel putin 2 ore. Dupa acest timp se mixeaza, se adauga apoi nutella si esenta de rom. Se mixeaza in continuare pana se obtine o crema pufoasa. Se pun deoparte 2-3 lg crema. Cele 50 g de ciocolata se dau pe razatoarea mare si se adauga in crema. Se omogenizeaza.


Jeleul de visine: Se pun pe foc visinele impreuna cu zaharul si se lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc, se pun crengutele de menta si se acopera craticioara timp de 10 minute. Se indeparteaza menta si se pune din nou pe foc mic. Amidonul se dizolva in 2-3 lg apa apoi se toarna peste visine. Se lasa sa dea cateva clocote pana se ingroasa, amestecand continuu. Se lasa la racit.


Intr-un ibric, se pun 200 ml apa si zaharul (dupa gust) si se lasa sa fiarba 5 minute. Se lasa la racit apoi se adauga lichiorul amaretto.


Intr-un bol se amesteca bine mascarponele cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga frisca lichida. Se mixeaza din nou pana se obtine o crema pufoasa.


Asamblare tort: Blatul se taie in doua. Pe un platou, se asaza un blat si se insiropeaza bine. Se unge cu crema de ciocolata. Se ia cate un piscot, se scufunda in sirop pentru 2 secunde, apoi se asaza peste crema de ciocolata. Se procedeaza la fel cu toate piscoturile. Deasupra se toarna jeleul de visine, iar peste jeleu se intinde un strat subtire de crema cu mascarpone si frisca. Se asaza cel de-al doilea blat insiropat.


Se imbraca tortul cu crema de mascarpone si frisca, pastrand o parte din ea pentru moatze. Se adauga in crema ramasa, sirop de visine pentru culoare. Intr-un posh se pune crema astfel obtinuta, pe o parte, iar pe cealalta parte se pune crema de ciocolata. Se orneaza cu moatze pe suprafata tortului, in functie de imaginatie. Se orneaza cu kaki taiat felii subtiri si inimioare de zahar. Se da la rece pana la servire.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Diametrul tavii folosite este de 27 cm.

2

Ornarea tortului poate diferi in functie de imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Corinuta 1

12.12.2016, 13:13

Frumusel tort ai facut Mirelus! Si bun cu siguranta!

mirela0911 1

12.12.2016, 20:37

Va multumesc, fetelor!

mihaelar63 1

19.12.2016, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat