Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat

de LUK in Torturi, 9 Sep 2012 | 4818 vizualizari

 

Pentru ca mi se par foarte simplu de facut(si pe deasupra bune)cremele cu lapte condensat ,si,fiind inspirata din reteta lui Miha de "prajitura cu crema de ciocolata si lapte condensat"(am mai facut eu ceva modificari).. am facut acest tort cu ocazia zilei onomastice a fetitei mele de Sf Maria...o serbare in familie,cu mami si tati.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort de cumparat(3 foi)
  • 200 ml frisca
  • 350 ml lapte condensat
  • 8 gr gelatina
  • 50 ml lapte dulce+extra pentru insiropat
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de Angelli Cherry
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • o lingura margarina
  • o lingura Angelli Cherry
  • cateva linguri de lapte(4-5)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat:

Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai incalzim putin cat sa devina lichida si o amestecam cu crema de ciocolata. Dam la rece pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit o amestecam cu frisca batuta tare.Peste acest amestec punem 2 linguri de Angeli si nuca.Amestecam.


Asamblare:


Punem blatul de tort pe platou. Insiropam cu lapte (neindulcit). Ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul urmator, insiropam, ungem cu crema. Punem ultimul blat peste care turnam glazura obtinuta astfel:


Topiti ciocolata rupa bucatele impreuna cu margarina,laptele si lichiorul.Omogenizati.


Decoram daca mai dorim dupa imaginatie si lasam la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

LUK 1

11.09.2012, 09:19

vino Mamaie

Sim0na 1

11.09.2012, 09:51

Frumos si bun! La Multi Ani ptr fetita!

LUK 1

11.09.2012, 13:12

multumesc Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent