Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav

de Dea_Dea in Torturi, 8 Apr 2013 | 2392 vizualizari

 

Pentru ca ieri am primit caciulita de Bucataras Grozav !! Am zis sa nu vin vu mana goala si sa va multumesc mult!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • CREMA (mousee de ciocolata)
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 mlfrisca batuta
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • eseta de rom
  • GLAZURA:
  • 200 ml frisca batuta
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav:

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt.


Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu unt si se la la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 35-40 minute. Dupa ce s-a copt se scoate pe gratar la racit, apoi se taie in doua.


SIROPUL: apa cu zaharul se pun la foc, pana se topeste zaharul si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.


CREMA: ciocolata se rupe si se amesteca cu 150 ml frisca lichida, se pune la foc pana se topeste, apoi se lasa la racit si se mai da 30 minute la frigider. Restul de frisca se bate si se amesteca cu ciocolata topita.


GLAZURA: frisca batuta


Partile de blat se insiropeaza si se asambleaza astfel: blat , mousse de ciocolata, blat si frisca batuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Dea_Dea 1

08.04.2013, 23:30

Dya chiar nu ma intereseaza gradele, dar sunt bine venite.
Eu ma bucur de aprecieril voastre care sunteti mai experimentate decat mine, si atmosfera imi este drag tare

Dea_Dea 1

08.04.2013, 23:31

Satisfy multumesc

Ica multumesc !!

Rocsi o iau mai incet ca ma cearta Dia

alba_zori 1

09.04.2013, 12:40

foarte frumos tortulet,foarte frumos l-ai decorat si foarte bun la gust,te felicit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello