Tort cu ciocolata si visine

de monike in Torturi, 25 Iun 2011 | 7680 vizualizari

 

Este un tort destinat exclusiv adultilor , plin cu ciocolata si visine.

 

INGREDIENTE

BLATUL:  

  • 6 oua,
  • 6 linguri  suc de visine,
  • o cana si jumatate zahar,
  • o cana si jumatate faina,
  • 3 linguri cu cacao de buna calitate,
  • o lingura cafea macinata,
  • 3 linguri  bune de visinata (sau coniac),
  • 1\2 praf de copt.

CREMA 1:

  • 400 ml frisca lichida,
  • 100gr ciocolata neagra,
  • 200gr ciocolata cu lapte,
  • 300gr visine proaspete (sau din compot)

CREMA 2:

  • 150ml frisca lichida,
  • un pachet zahar vanile,
  • trufe de ciocolata (7-8 bomboane).

PENTRU INSIROPAT:

  • 150 ml visinata (sau mai mult),
  • 200 ml sirop de visine.

Pentru decor:

  • 150gr ciocolata cu lapte,
  • 200gr visine,
  • un plic gelatina pentru tort.

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Incepem cu crema ganche care trebuie sa stea cateva ore la frigider. Punem cicolata rupta cubulete pe baie de abur la topit, apoi adaugam frisca lichida amestecam bine, mai lasam un pic avand grija sa nu fiarba,apoi lasam sa se racoreasca si dam la frigider. Mai simplu e sa faci crema cu zi inainte. Cand s-a racit bine batem cu mixerul pana devine cremoasa si isi mareste volumul.


Acum ne ocupam de blat. Batem bine ouale cu zaharul pana compozitia isi mareste volumul si se topeste tot zaharul(cam 25min cu mixerul).Adaugam sucul de visine.Cernem faina, praful de copt si cacaua pe care le adaugam treptat amestecand de sus injos cu o paleta de plastic. Punem cafeaua si visinata si dam la cuptor 35-40min pana trece testul scobitorii.


Crema 2. Batem frisca cu zaharul vanilat si adaugam bomboanele de ciocolata taiate in trei.


In crema ganche am pus visinele. Am insiropat blatul cu visinata peste care am pus sirop de visine.


Tortul l-am asamblat asa:




  • blat,

  • crema ganche cu visine,

  • blat,

  • frisca cu trufe de ciocolata,

  • blat,

  • crema ganche cu visine,

  • blat.


Am topit 150 gr de ciocolata si le-am pus pe o hartie de copt taiata la inaltimea tortului pe care am pus-o pe marginea lui si am dat la rece sa se intareasca. Cand marginea s-a intarit am scos hartia si am pus deasupra visinele peste care am turnat gelatina conform instructiunilor de pe plic.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (17)

monike 1

27.06.2011, 11:38

Cel mai ... bun

adry88 1

28.06.2011, 16:02

excelent de bun

Lau 1

02.07.2011, 23:08

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!