Tort cu ciocolata si visine

de monike in Torturi, 25 Iun 2011 | 10569 vizualizari

 

Este un tort destinat exclusiv adultilor , plin cu ciocolata si visine.

 

INGREDIENTE

BLATUL:  

  • 6 oua,
  • 6 linguri  suc de visine,
  • o cana si jumatate zahar,
  • o cana si jumatate faina,
  • 3 linguri cu cacao de buna calitate,
  • o lingura cafea macinata,
  • 3 linguri  bune de visinata (sau coniac),
  • 1\2 praf de copt.

CREMA 1:

  • 400 ml frisca lichida,
  • 100gr ciocolata neagra,
  • 200gr ciocolata cu lapte,
  • 300gr visine proaspete (sau din compot)

CREMA 2:

  • 150ml frisca lichida,
  • un pachet zahar vanile,
  • trufe de ciocolata (7-8 bomboane).

PENTRU INSIROPAT:

  • 150 ml visinata (sau mai mult),
  • 200 ml sirop de visine.

Pentru decor:

  • 150gr ciocolata cu lapte,
  • 200gr visine,
  • un plic gelatina pentru tort.

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Incepem cu crema ganche care trebuie sa stea cateva ore la frigider. Punem cicolata rupta cubulete pe baie de abur la topit, apoi adaugam frisca lichida amestecam bine, mai lasam un pic avand grija sa nu fiarba,apoi lasam sa se racoreasca si dam la frigider. Mai simplu e sa faci crema  cu zi inainte. Cand s-a racit bine batem cu mixerul pana devine cremoasa si isi mareste volumul. 

Acum ne ocupam de blat. Batem bine ouale cu zaharul pana compozitia isi mareste volumul si se topeste tot zaharul(cam 25min cu mixerul).Adaugam sucul de visine.Cernem faina, praful de copt si cacaua pe care le adaugam treptat amestecand de sus injos cu o paleta de plastic. Punem  cafeaua si visinata si dam la cuptor 35-40min pana trece testul scobitorii.

Crema 2. Batem frisca cu zaharul vanilat si adaugam bomboanele de ciocolata taiate in trei.

In crema ganche am pus visinele. Am insiropat blatul cu visinata peste care am pus sirop de visine.

Tortul l-am asamblat asa:

 

  • blat,
  • crema ganche cu visine,
  • blat,
  • frisca cu trufe de ciocolata,
  • blat,
  • crema ganche cu visine,
  • blat.

Am topit 150 gr de ciocolata si le-am pus pe o hartie de copt taiata la inaltimea tortului pe care am pus-o pe marginea lui si am dat la rece sa se intareasca. Cand marginea s-a intarit am scos hartia si am pus deasupra visinele peste care am turnat gelatina conform instructiunilor de pe plic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

de oanapl 7

pe 04.12 la 20:43

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

de oanapl 7

pe 03.12 la 19:34

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

pe 03.12 la 15:22

Reteta de supa crema de linte

pe 01.12 la 20:23

TOP
utilizatori

oanapl

3295 puncte

mirela0911

1401 puncte

RODIMUR

1346 puncte

laura_n

1182 puncte

 Adi

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat ciocolatos si mousse de zmeura, acoperit cu ganash