Desert tort - cu ocazia fara ocazie

de Constelatialeu in Torturi, 16 Iul 2017 | 368 vizualizari

 

Exact asa cum sugereaza si titlul, ocazia fara ocazie, doar un tortulet mic la dorinta baietilor mei, ca au fost vrednici si merita.......

 

INGREDIENTE

  • 6 oua ( mai micute, ca asa oua puicutele tinere)
  • 90 g unt cu 65% grasime
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri de nuca prajita si macinata
  • 3 linguri cu varf de faina
  • Sirop de zmeura ( facut de mine, tu poti sa-ti faci)
  • Crema
  • 200 g ciocolata alba Fine Carre
  • 230 g smantana dulce pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 150 g smantana dulce pentru frisca ( smantana e groasa si trebuie subtiata)
  • 50 ml lapte dulce
  • cca 300 g zmeura proaspata
  • ciocolata topita
  • biscuiti oreo
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort - cu ocazia fara ocazie:

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am topit untul si l-am lasat putin sa se raceasca, cat timp am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez cca 5 min. Apoi am adaugat nuca macinata si faina, am incorporat bine totul, la final, am adaugat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii, eu l-am cam bronzat, ca asa-i cand esti cu capul in nori......:)))) Se scoate din forma se lasa la racit bine ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine). Dupa ce s-a racit, bine l-am sectionat in 5 parti, folosind un cutit zimtat (cutit de paine).


Crema : Ciocolata impreuna cu zaharul si smantana dulce le-am pus pe baie de aburi si am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit ( atentie, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere), se lasa putin la racit, apoi se baga in frigider pentru 2 ore, apoi se scoate si se mixeaza bine, se incorporeaza si crema mascarpone. Smantana dulce o amestecam cu laptele dulce, apoi mixam pana obtinem frisca, frisca ce o incorporam in crema.


Asamblare : Dupa ce am taiat blatul in 5 parti, asezam prima parte pe un platou si o insiropam cu siropul de zmeura ( daca este prea gros siropul, asa cum a fost al meu, il diluam cu apa), asezam o parte din crema, apoi o alta parte din blatul de tort si insiropam, procedam asa pana terminam cele 5 parti de blat.


Imbracam tortul cu crema ramasa ( o parte din crema am colorat-o in verde), asezam zmeura deasupra si ''stropim'' cu ciocolata topita, pe margini am ornat cu biscuiti oreo.


Cam asta-i toata filozofia, deci sa mancam zic, ca nu l-am facut de expozitie....:))))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort - cu ocazia fara ocazie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kytz 1

18.07.2017, 05:57

Bun oricând ! O felie mareeeee și pentru mine....

miki_a 1

20.07.2017, 13:20

mihaelar63 1

25.07.2017, 04:39

Daca-i pe merite , poate ma incadrez si eu ;d

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata