Tort cu crema ganache

de mimmi in Torturi, 3 Feb 2011 | 5989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 foaie (in total sunt 4 foi) :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura sau 2 de cacao,in functie de cat de inchisa este cacaoa.
  • Ingrediente crema ganache :
  • 300 g ciocolata amaruie,
  • 300 ml frisca lichida + 100 ml frisca lichida batuta .
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata,
  • 1 cub unt.
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa calduta amestecam cu 1-2 linguri zahar si 1-2 linguri esenta rom.
  • Pentru ornat ne trebuie raffaello.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache:

Prepararea blatului:

Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt, intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min.Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.

Intre timp pregatim si crema:

Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic, amestecam pana se topeste ciocolata, dar nu lasam sa fiarba.Lasam crema  la racit si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta.

Pentru glazura topim ciocolata,dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.

Insiropam primul blat, crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat,se pune al doilea blat, se insiropeaza se pune o parte din crema, cel de al 3-lea blat, insiropam si restul de crema, se pune al 4-lea blat, il insiropam si glazuram tortul. Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu Raffaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi