Tort cu cremă de cocos

de Zamfira in Torturi, 1 Noi 2015 | 1496 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr tos
  • 6 linguri făină
  • 1 praf de copt

Crema de cocos

  • 250 g mascarpone
  • 100 g nucă de cocos
  • 200 g ciocolată albă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 zahăr vanilinat
  • 100 ml frişcă

Decor

  • cremă de cocos şi 20 g nucă de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cocos:

Blat


Omogenizăm gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina cu praful de copt şi spuma tare din albuşuri. Amestecăm totul cu grijă, mişcări uşare de jos în sus fără a distruge pufoşenia albuşurilor. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit, coacere la foc potrivit. Facem proba cu scobitoarea. Timp de coacere 25-30 minute. Lăsăm blatul la răcit apoi îl tăiem în două.


Crema


Topim ciocolata albă şi o adăugăm la mascarpone. Adăugăm 2 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilinat, cocosul şi la sfârşit frişca. Atenţie când adăugăm frişca, crema să nu fie prea călduţă de la ciocolata albă. Pune crema la rece pentru 15-20 minute.



Ungem blatul cu cremă, îmbrăcăm blatul cu cremă. Presărăm nucă de cocos peste tot.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

02.11.2015, 09:50

bun, bun!

miki_a 1

02.11.2015, 12:18

Ce sectiune frumoasa!

Zamfira 1

02.11.2015, 17:31

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kodrit kadir