Tort cu crema de lamaie

de mihaelaM in Torturi, 24 Apr 2011 | 4125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT
  • 5 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • sare
  • CREMA
  • 1plic crema de lamaie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • SIROP
  • 500 ml apa
  • 1 cana zahar
  • zeama de la o lamaie
  • PT ORNAT
  • 1 plic spuma pt frisca
  • 200 ml lapte
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie:

Mai intai am preparat blatul.Am separat albusurile si le-am batut spuma tare , am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare, iar la urma faina in ploaie. Am uns cratita cu ulei si am tapetat-o cu putina faina si am dat la cuptor(45min).

Crema am amestecat-o cu laptele ,fiert si racit ,zaharul si am batut cu mixerul la viteza mare 3mindupa care am dat-o la rece.

Cu frisca am procedat la fel.

Siropul l-am pus la fiert timp de 20min  iar cand s-a mai racit am adaugat zeama de lamaie.

Tortul dupa ce s-a racit si el l-am taiat in trei si l-am insiropat dupa care i-am adaugat si crema,iar la urma frisca si am presarat putina nuca de cocos verde.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortuletul robotelului din Star Wars a la Mirela